با گوگل ترندز آشنا شوید؛ ابزاری برای موفقیت کسبوکار شما
کسی را میشناسید تا به حال از گوگل استفاده نکرده باشد؟ پیدا کردن این افراد کار آسانی نیست همه ما روزانه به طور مستقیم یا غیر مستقیم از گوگل استفاده میکنیم و به بخشی از زندگی ما تبدیل شده است. گوگل بدون تردید مهمترین موتور جستوجوی جهان است که بیش از ۱.۵ میلیارد کاربر دارد. جالب است بدانید گوگل در هر ثانیه بیش از ۴۰ هزار کوئری یا عبارت جستجو شده را پردازش میکند! خب فکر کنید که این دادهها و اطلاعات از افراد و جستجوها در جایی ذخیره میشود و برای اهداف بازاریابی و تحقیق میتوان از آن استفاده کرد. میپرسید چگونه؟ در این مقاله از فرنیان قصد داریم شما را با گوگل ترندز «Google Trends» آشنا کنیم.
گوگل ترندز چیست؟
گوگل ترندز ابزاری است که به ما این امکان را میدهد تا تعداد و روند عبارتهای جستجو شده در گوگل را با هم مقایسه کنیم.
به بیان ساده گوگل ترندز به ما نشان میدهد در یک بازه زمانی افراد بیشتر چه کلمات یا عبارتهایی را در گوگل جستجو کردهاند.
گوگل ترندز ویژگیهای جذابی هم دارد که به ما اجازه میدهد تا بتوانیم تعداد جستوجوی یک عبارت خاص را در زمانهای مختلف و در کشورهای مختلف با هم مقایسه کنیم.
چگونه از گوگل ترندز استفاده کنیم؟
خبر بسیار خوب برای ما ایرانیها این است که ایران در لیست تحریم گوگل ترندز قرار نگرفته و کاملا رایگان است. هر کسی میتواند به راحتی از آن استفاده کند.
برای شروع کار کافی است به آدرس trends.google.com/Trends بروید تا با داشبورد ساده و کاربردی گوگل ترندز روبرو شوید.
در این قسمت شما میتوانید عبارتهای ترند شده را ببینید یا موضوعی که قصد سنجیدن آن را دارید در قسمت جستوجو (search box) وارد کنید.
بعد از وارد کردن موضوع در قسمت جستجو گوگل ۴ فیلتر در اختیار شما قرار میدهد تا بتوانید نتایج را به صورت دقیقتر و با جزئیات بیشتری بررسی کنید:
- مکان: گوگل به شما امکان میدهد تا عبارت مورد نظر خود را در مناطق مختلف و حتی شهرهای مختلف جهان بررسی کنید.
- بازه زمانی: این گزینه به شما اجازه میدهد تا بازه مورد نظر خود را مشخص کنید. این بازه از سال ۲۰۰۴ تا همین لحظه قابل تنظیم است.
- دسته بندی: به کمک این گزینه شما میتوانید دسته بندی کسب و کار و صنعت مورد نظر را از میان هنر و سرگرمی، ورزش، سیاست، مالی، اخبار و … انتخاب کنید.
- نوع جستوجو: همچنین گوگل به شما امکان میدهد تا نوع جستوجوی خود را از میان، جستوجوی عکس، جستوجوی اخبار، فروشگاه گوگل (google shopping) و جستوجو در یوتیوب انتخاب کنید.
تفسیر اطلاعات گوگل ترندز
هنگام تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده توسط گوگل ترندز باید به چند نکته دقت کنید. اول از همه اینکه نموداری که پس از سرچ عبارت مورد نظر برای شما نمایش داده میشود، تعداد واقعی جستوجو را نشان نمیدهد، بلکه شاخصی بین ۰ تا ۱۰۰ را نشان میدهد که در واقع نسبت حجم جستوجو به بالاترین میزان جستجوی آن عبارت است.
برای مثال اگر ۱۰۰ بالاترین میزان محبوبیت یک عبارت باشد وقتی نمودار نقطه ۵۰ را نشان میدهد به این معنی است که در آن بازه زمانی و مکانی محبوبیت این عبارت به نصف کاهش یافته است.
اگر نمودار عدد ۰ را نشان داد، به این معنی است که به اندازه کافی داده برای این عبارت در دسترس نیست.
گوگل ترندز چه کاربردهایی دارد؟
فهرست کاربردهای بالقوه Google Trends بیشمار است و امروزه به یک ابزار مهم برای دیجیتال مارکترها و سئومسترها تبدیل شده است. در ادامه به قصد داریم به مهمترین کاربردهای گوگل ترندز برای توسعه کسب و کار اشاره کنیم.
شناسایی آخرین ترندها
در صفحه اصلی گوگل ترندز شاهد اطلاعات مربوط به ترند انواع مختلف دسته بندیها در کشورهای مختلف هستیم. این اطلاعات بسیار مفید است به خصوص برای بازاریابهایی که به دنبال موضوعات داغ روز در مناطق مختلف جهان هستند.
نظارت بر عملکرد بازاریابی
روشها و ابزارهای مختلفی برای نظارت بر عملکرد فعالیتهای بازاریابی برای کسب و کارها وجود دارد. یکی از این ابزارها گوگل ترندز است. به کمک Google Trends میتوانید میزان محبوبیت و جستوجوی برند و محصولات خود را بررسی کنید.
همچنین این شاخص به شما کمک میکند تا متوجه شوید در چه بازه زمانی برند یا کلمه کلیدی شما بیشتر جستوجو شده است.
گاهی اوقات ممکن است به دلیل اینکه نام برند شما در دسته بندیهای دیگر هم جستوجو شود نتیجه گمراه کننده باشد، بنابراین بهتر است نام برند خود را در کنار محصول یا خدمات خود بررسی کنید تا به نتایج واقعیتر برسید.
شناسایی و درک مخاطبان هدف
از آنجایی که گوگل محبوبترین و پرکاربردترین موتور جستوجو محسوب میشود، دادهها و اطلاعات آن به طرز باورنکردنی نشانگر افکار و علایق عمومی است. به کمک این اطلاعات میتوانید افکار عمومی مربوط به کسب و کار خود را درک کنید.
برای این کار بهتر است از پایه شروع کنید. ابتدا چند عبارت کلیدی را در قسمت جستوجو تایپ کنید، تا با نظر عمومی در مورد کسبوکار و اختلاف نظرها آشنا شوید.
گوگل در این قسمت خیلی با سلیقه عمل میکند و با نمودارها میزان جستوجوی عبارتهایی که تایپ کردید در طول زمان با هم مقایسه میکند. گوگل ترندز به صورت خودکار این عبارات را در سطح جهان بررسی میکند اما اگر کشور یا منطقه خاصی را در نظر دارید میتوانید از قسمت (Regional Interest) منطقه یا کشور مورد نظر خود را انتخاب کنید.
استفاده از گوگل ترندز به منظور پیدا کردن محصولات برای فروشگاه
اگر یک فروشگاه اینترنتی محصول یا خدمات دارید، میتوانید از Google Trends به منظور یافتن ایده برای محصولات خود استفاده کنید، حتی میتوانید با شناخت بازار وارد حوزه جدیدی از خرده فروشی شوید.
همچنین میتوانید از گوگل ترندز برای شناسایی تقاضای فصلی استفاده کنید. برای مثال میتوانید بفهمید در ماهها آخر سال چه محصولاتی محبوبیت و تقاضای بیشتری دارند و از چه زمانی باید برای آنها بازاریابی کنید.
استفاده از گوگل ترندز برای برای شناسایی رقبا
به کمک گوگل ترندز میتوانید همانطور که محبوبیت خودتان را بررسی میکنید، فعالیت رقبا را هم نظارت کنید. هر چند که استفاده از گوگل ترندز به تنهایی برای بررسی رقبا کافی نیست، اما یک تصویر کلی از حضور برند، محصولات و خدمات رقبا در موتور جستوجوی گوگل به ما ارائه میدهد.
ایده محتوایی با استفاده از گوگل ترندز
میدانیم که محتوای عالی، محبوب و مرتبط کلید موفقیت در سئو و استراتژی بازاریابی دیجیتال است. محتوای عالی محتوایی است که با کلمات کلیدی مرتبط و در زمان درست تولید و منتشر شود.
با کمی جستوجو در کاوش در گوگل ترندز میتوانید پی ببرید مردم در مورد چه چیزی صحبت میکنند و به چه چیزهایی علاقه دارند. مهمتر از همه اینکه میتوانید متوجه شوید از چه محتوایی و در چه زمانی بیشتر استفاده میکنند و لذت میبرند.
جمع بندی
اگر تا به حال از گوگل ترندز استفاده نکرده بودید الان وقت مناسبی است که کار با آن را امتحان کنید. همانطور که در این مقاله متوجه شدیم گوگل ترندز به سادگی میتواند اطلاعات بسیار مفیدی را به ما ارائه دهد که در استراتژیهای بازاریابی، راهاندازی کمپینهای گوگل ادز و سئو به ما کمک کند.
مهمترین کاربرد گوگل ترندز این است که شما را با فضا و افکار عمومی که نسبت به یک کسب و کار وجود دارد آشنا میکند و عبارتها و کلمات کلیدی که بیشترین ترافیک را به سمت شما هدایت میکنند، نشان میدهد.