چطور رنک الکسا وبسایت را بهبود ببخشیم؟
اعداد و ارقام دروغ نمیگویند. زمانی که حرف از محبوبیت و ارزش کلی تجارت شما میشود، داشتن یک رنک الکسای معتبر، بسیار مهم است. چرا؟ چون رنک الکسا یک معیار اندازهگیری مناسب است که شرکای تجاری و سرمایهگذاران آینده شما میتوانند از آن برای بررسی وضعیت وبسایت کسبوکار شما استفاده کرده و روند صعودی یا نزولی بودن تجارتتان را مشاهده کنند.
هر چه قدر که عدد رنک الکسای شما پایینتر باشد، به همان اندازه وضعیت شما بهتر خواهد بود و برعکس. به همین دلیل است که صاحبان برندها، حساسیت زیادی رو رنک الکسای وبسایت خود دارند و زمان و هزینه زیادی برای بهبود آن صرف میکنند.
رنک الکسا چیست؟
رنک الکسا، یک سیستم رتبه بندی است که توسط alexa.com (زیرمجموعه شرکت آمازون) تنظیم شده است و تناوب بازدید از سایتهای مختلف را بررسی میکند. تخمین و رتبهبندی ترافیک الکسا، بر اساس رفتار مرورگری افراد در پنل جهانی الکسا بوده که نمونهای از تمامی کاربران اینترنت است. رتبه ترافیک الکسا بر اساس دادههای ترافیکی که کاربران در پنل اطلاعاتی جهانی الکسا در طول ۳ ماه ارائه میدهند، پایهگذاری شده و بر اساس آن سنجیده میشود.
در تصویر زیر، میتوانید رتبه الکسای سایت گوگل را که در صدر لیست قرار دارد، مشاهده کنید:
حالا رتبه الکسا وبسایت فرنیان را در زیر مشاهده میکنید:
میدانیم و لازم نیست اشاره کنید که ما در رقابت با گوگل نیستیم و نمیتوانیم هم به آن برسیم؛ اما هدف از این مقایسه این است که بگوییم چنین رتبهای هم بد نیست. برای مقایسه باید بگوییم پایینترین رتبه الکسا برای یک وبسایت، به ۳۰ میلیون میرسد!
الکسا کدام فاکتورها را آنالیز میکند؟
قبل از آن که برای هر چیزی برنامهریزی کنید، بسیار مهم است که بدانید الکسا در زمان اختصاص رتبه به یک وبسایت، به چه چیزهایی توجه میکند. خوشبختانه الکسا در مورد محاسبه اطلاعات بسیار واضح و صادق است. بر اساس آنچه در Alexa Blog نوشته شده، الکسا در طی هر ۳ ماه، میانگین مراجعه کنندگان و بازدیدکنندگان وبسایتها به صورت روزانه را تخمین میزد و سایتی که بیشترین ترکیب از بازدیدکنندگان را در طی ۳ ماه گذشته داشته باشد، به عنوان رتبه اول انتخاب میشود. اگر در پنل اندازهگیری الکسا، در طی ۳ ماه، هیچ کس از یک وبسایت مشخص بازدید نکند، هیچ رنکی برای آن وبسایت تعلق نمیگیرد.
نمودار گرافیکی الکسا برای نشان دادن این موضوع به صورت زیر است:
از آن جایی که گوگل مراجعه کنندگان و بازدیدکنندگان روزانه بسیار بیشتری نسبت به باقی وبسایتها دارد، ترافیک بیشتری را در اینترنت دریافت کرده و در رتبه اول این لیست قرار دارد. همچنین الکسا به این واقعیت اشاره میکند که هر چه قدر شما به صدر لیست رتبهبندی نزدیکتر شوید، به همان اندازه پیشرفت رتبه شما سختتر خواهد شد. برای مثال شاید بتوانید به آسانی از رتبه ۲۴.۵۰۰.۱۳۲ به رتبه بیست میلیون برسید، ولی رسیدن از رتبه ۵۰ به ۴۰ دشوارتر از چیزی است که تصور میکنید.
پس در رتبهبندی، الکسا به دو فاکتور اساسی توجه دارد:
- تعداد بازدیدکانندگان روزانه
- تعداد بازدید از صفحات وبسایت در طول ۳ ماه گذشته
اکنون که با رنک الکسا آشنا شدید، شاید برایتان سوال باشد که چگونه میتوان آن را بهبود بخشید. در ادامه پست به بررسی این موضوع میپردازیم.
معیارهای اندازهگیری وبسایت خود را معتبر کنید
اگر به دنبال یک سرمایهگذاری کوچک نیستید، ایده خوبی است که از معیارهای معتبر وبسایت الکسا استفاده کنید. این به شما یک کد معتبر الکسا خواهد داد که مستقیما ترافیک وبسایت شما را محاسبه خواهد کرد.
در این مورد میتوانید انتخابهای مختلفی داشته باشید:
- میتوانید یک رنک الکسای دقیق داشته باشید.
- میتوانید به اطلاعات عمیقتری دسترسی داشته باشید. (برای این کار که داشبورد خصوصی خواهید داشت)
- میتوانید عملکرد وبسایت خود را مانیتور کنید.
- همچنین امکان نمایش مراجعهکنندگان خاص، باز شدن صفحات و رنکها را به صورت عمومی دارید.
در تصویر زیر میتوانید قیمتهای حالات مختلف عضویت را مشاهده کنید:
چگونه معیارهای وبسایت خود را اعتبارسنجی کنیم؟
«اعتبارسنجی» در این مورد به معنی دریافت کد معتبر الکسا بر روی وبسایتتان است که به الکسا اجازه میدهد تا مستقیما ترافیک وبسایت شما را اندازهگیری کند. برای معتبر شدن باید مراحل زیر را طی کنید:
- با یکی از حالات عضویت Basic، Insight، Advanced یا Advanced High Traffic ثبت نام کنید.
- مسیرها را دنبال کرده تا کد معتبر الکسا را به هر یک از صفحات وبسایت خود اضافه کنید.
- دکمه Scan My Site را انتخاب و چک کنید که کد شما به صورت کامل نصب شده باشد.
- اگر کد معتبر شما به صورت نصب شده باشد، دادهها در عرض ۳ ساعت جریان پیدا خواهند کرد.
- اگر انتخاب کرده باشید که معیارهای معتبر شما به صورت عمومی نمایش داده شود، زمانی که کد معتبر شما بر روی حداقل ۶۰ درصد از صفحات وبسایت شما تایید شد، روی صفحه Overview وبسایتتان پیغام This site’s metrics are certified را دریافت خواهید کرد.
با این کار شما یک دورنمای واضح از وضعیت سلامت وبسایت خود داشته و با ابزارهایی که در دست دارید، این امکان را خواهید داشت تا رنک وبسایت خود را بهبود ببخشید.
محتوای حماسی تولید کنید!
شاید استفاده از کلمه «حماسی» اغراق آمیز باشد، اما هدف ما تاکید بر روی تولید محتوای سطح بالا است که یکی از مولفههای اساسی در بازاریابی اینترنتی در تمامی سطوح است.
همین کار به خودی خود دارای جزئیات عمیق و ریزی است که شاید توضیح آن برای شما در یک پست، خسته کننده باشد. پس به عنوان یک نکته همیشه در گوشه ذهنتان به خاطر داشته باشید که تولید محتوا با سطح کیفی بالا، به بهبود رنک وبسایت شما بسیار کمک خواهد کرد.
از بک لینکهای باکیفیت استفاده کنید
دو فاکتور مهم که گوگل هنگام اختصاص رتبه به وبسایت شما در نظر میگیرد چیست؟ اعتماد و قدرت.
در واقع این دو فاکتور، ۲۳.۸۷ درصد از الگوریتم رتبهبندی گوگل را شامل میشود که نسبت دیگر فاکتورها درصد بیشتری را داراست.
یکی از سادهترین راهها برای افرایش اعتماد و قدرت وبسایت شما، دستیابی به لینکهای ورودی باکیفیت است. همانطور که میدانید، این لینکهای ورودی بایستی از سایتهای معتبر و مرتبط باشند که نهایتا تمامی اینها به تولید یک محتوای عالی ختم خواهد شد.
و زمانی که نوبت به مرحله ایجاد لینک رسید، یک تکنیک وجود دارد که مابقی را برجسته میکند: پست میهمان! سعی میکنیم در آینده بیشتر درباره پست میهمان یا پستهایی که توسط نویسندگان میهمان نوشته میشوند، توضیح دهیم. اما اجالتا این تکنیک را هم برای ایجاد لینک در نظر بگیرید.
کلمات کلیدی رقبای خود را تحلیل کنید
سوالی که وجود دارد این است که انگیزه شما برای تلاش به بهبود رنک الکسای وبسایتتان چیست؟ به احتمال بسیار زیاد، پاسخ این است که میخواهید رتبه بهتری نسبت به رقبای اصلی خود داشته باشید و قطعا میخواهید در این رقابت شما پیروز میدان باشید.
یکی دیگر از بهترین راهها برای داشتن رنک الکسای چشمگیر و به طور کلی یک سئوی بسیار خوب، تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی رقبای خود است تا بدانید کدام کلماتی هستند که بیشترین ترافیک را آورده و بکلینکهای زیادی ایجاد میکنند.
زمانی که متوجه شدید کدام کلمات کلیدی منجر به ایجاد ترافیک زیاد در دیگر وبسایتها میشود، میتوانید وبسایت خود را بر اساس آن کلمات کلیدی بهبود ببخشید. این کار درست مانند این است که با یک تیر دو نشان بزنید. در واقع شما با این کار علاوه بر بهبود رنک الکسا، رنک سئوی خود را نیز ارتقا میدهید.
اما چگونه میتوانید کلمات کلیدی را تجزیه و تحلیل کنید؟
پیشنهاد ما استفاده از سرویس Google Keyword Planner است. با اینکه برای انجام این کار، میتوانید از بسیاری از ابزارهای دیگر استفاده کنید، اما این شاید جامعترین آنها Keyword Planner شرکت گوگل است.
نکته جالب در مورد Keyword Planner شرکت گوگل این است که میتوانید حجم جستوجوهای ماهانه و سطح رقابت را برای هر کلمه کلیدی تعیین کنید. ایجاد محتوای بهتری که شما را فراتر از رقبای خود قرار دهد، یک راه تدیجی و عالی برای بهبود سئو و رنک الکسا است. اما توصیه ما برای اینکه بتوانید در مدت ۳۰ روز پیشرفت چشمگیری داشته باشید، این است که از کلمات کلیدی با حداقل رقابت و در عین حال با جستوجوی زیاد، استفاده کنید.
نتیجهگیری
از بسیاری جهات، رتبه الکسای وبسایت شما به صورت مستقیم بر سلامت و پیشرفت تجارت شما تاثیر میگذارد. این موضوعی است که سهامداران اصلی، قبل از همکاری با شما به آن توجه میکنند تا ببینند تجارت شما ارزش سرمایهگذاری دارد یا نه.
بنابراین، رسیدن به یک رتبه خوب (حداقل به صد هزارتای اول) بایستی در اولویت کار و برنامهریزیهای شما باشد.
اگر از راهکارهایی که به آنها اشاره کردیم پیروی کنید، بهبود عملکرد و رتبه الکسای وبسایت شما تا حد زیادی تضمین شده است. در عین حال ممکن است در اوایل کار، پیشرفت آن چنانی نداشته باشید، اما در نظر داشته باشید که برای رسیدن به نقطه مورد نظرتان، لازم است که صبر و حوصله به خرج دهید. از آن جایی که رتبه الکسای شما معیار بسیار مهمی است، برای بهبود آن حداکثر تلاش خود را بکنید.
منبع: QUICKSPROUT