از بروزرسانی‌های الگوریتم گوگل در ۲۰۱۹ چه چیزهایی یاد می‌گیریم
15 بهمن 1398 مدت زمان خواندن ۱۲ دقیقه

از بروزرسانی‌های الگوریتم گوگل در ۲۰۱۹ چه چیزهایی یاد می‌گیریم

برای یک کسب و کار اینترنتی، هیچ چیزی به اندازه رتبه ۱ بودن در صفحه نتایج جستجوی گوگل ارزشمند نیست. رتبه یک بودن در صفحه سرچ گوگل مساوی است با بالاتر بودن آگاهی از برند، ترافیک بیشتر، اعتماد بیشتر مشتریان، کاهش هزینه سرنخ فروش و موارد این چنین. بنابراین اگر می‌خواهید کسب و کار شما هم در سرچ گوگل جایگاه بالایی قرار داشته باشد، باید به خوبی سر از کار گوگل در بیاورید، اما وقتی گوگل دست به آچار می‌شود و الگوریتم‌های رتبه بندی خود را تغییر می‌دهد حتی سئومسترهای با تجربه را هم به اشتباه می‌اندازد. آپدیت های الگوریتم گوگل می‌تواند بهترین استراتژی‌های سئو را هم با مشکل مواجه کند، مخصوصا اگر بخواهید به خاطر کاهش رتبه واکنش فوری و غیرمعقولی انجام دهید.

در این مقاله از فرنیان قصد داریم ۳ نکته اساسی در مورد آپدیت الگوریتم‌های رتبه بندی گوگل در سال ۲۰۱۹ را بررسی کنیم که می‌تواند به شما کمک کند تا در آینده  استراتژی سئو بهتری را پیاده سازی کنید.

آپدیت ‌های الگوریتم گوگل در سال ۲۰۱۹

جالب است بدانید در سال ۲۰۱۸، گوگل ۳۲۳۴ بار الگوریتم خود را شامل برورزسانی کرد! تقریبا ۹ آپدیت در هر روز. همه این بروزرسانی‌ها در الگوریتم نحوه ارزیابی و رتبه‌بندی سایت‌ها را تغییر می‌دهد (البته اغلب به صورت خیلی جزئی).

با این وجود، ۳ مورد از بروزرسانی‌ها که به آن‌ها آپدیت هسته الگوریتم گفته می‌شود، روی رتبه بندی بیشتر سایت‌های ایندکس شده تاثیر چشمگیری گذاشتند. گوگل این سه آپدیت را در ماه‌های مارس، ژوئن و سپتامبر سال ۲۰۱۹ معرفی کرد که مشابه این کار را پیش از این از گوگل ندیده بودیم. همین موضوع می‌تواند به ما نشان دهد که این آپدیت‌ها چقدر با اهمیت بودند که گوگل حاضر شده است در برنامه‌های مربوط به سئوی خود تغییراتی را ایجاد کند.

وبسایت‌ها به صورت متفاوت تحت تاثیر این آپدیت‌ها قرار گرفتند، برخی از سایت‌ها با بهبود رتبه و ترافیک مواجه شدند و بعضی‌ها هم از صفحه اول به صفحه سوم نتایج گوگل پرتاب شدند. نکته جالب این است اغلب وبسایت‌هایی که دچار افت رتبه شدند در حوزه سلامت و پزشکی یا همان YML یا همان Your Money Your Life فعال بودند.

پاول تیتل‌من (Paul Teitelman) به عنوان یک استراتژیست سئو گفته که احتمالا علت اصلی تغییرات قابل توجه در رتبه بندی سایت‌های حوزه سلامت و پزشکی پس از آپدیت هسته الگوریتم گوگل، محتوای حساس این سایت‌ها است. گوگل مدت‌هاست در زمینه محتوای قابل اعتماد در حوزه سلامت کار می‌کند و احتمالا در این بروزرسانی سعی کرده است تا سایت‌هایی که دارای محتوای مشکوک و غیرقابل اعتماد هستند را تحت تاثیر قرار دهد.

همیشه نباید به آپدیت االگوریتم‌های گوگل به چشم یک دشمن نگاه کنیم، گوگل با این آپدیت‌ها در واقع مسیری را برای بهبود رتبه سایت به شما نشان داد، اگر تا به حال به آن دقت نکرده بودید، نکات اساسی را در ادامه این مقاله بررسی می‌کنیم:

  • گوگل نشان داد به محتوای تازه، کامل و منحصر به فرد توجه ویژه‌ای دارد، بنابراین تمرکز خود را روی دادن پاسخ دقیق و کامل به مخاطبان و جست‌وجوکنندگان قرار دهید.
  • الگوریتم E-A-T. این الگوریتم در واقع از مخفف سه عبارت Expertise (تخصص)، Authoritativeness (مسئولیت‌پذیری) و Trustworthiness (قابل اعتماد بودن) گرفته شده است. این الگوریتم به ما نشان می‌دهد مواردی مانند بک‌لینک‌ها از طرف سایت‌های مشهور، رمزگذاری و اینکه چه کسانی مطالب و پست‌های شما را می‌نویسد، چقدر می‌تواند روی رتبه ارگانیک سایت شما موثر باشد.
  • گوگل علاقه دارد که شما موضوعات گسترده‌تری از بازار گوشه خود را پوشش دهید، بنابراین به کمک محتواهای مربوط سعی کنید ارتباطات خود را افزایش دهید.

توجه کنید که سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو فراتر از یک دانش محدود است. یعنی شما تنها با دانستن اصول سئو نمی‌توانید یک استراتژی محتوایی عالی را پیاده سازی کنید. بلکه باید تفکرات و دانش خود را ساعت‌ها و بارها مورد آزمایش قرار دهید، بررسی کنید، ارزیابی کنید و دوباره آزمایش کنید.

با این حال نکاتی وجود دارد که می‌توانید وبسایت خود را در برابر آپدیت های الگوریتم‌ گوگل محافظت کنید و اجازه ندهید این بروزرسانی‌های باعث افت جایگاه شما شود.

بر اساس گزارش‌های گوگل اگر به دنبال این هستید که در صفحه اول گوگل قرار داشته باشید باید روی ۳ نکته مهم تمرکز کنید.

سه نکته مهم در مورد تضمین جایگاه شما بعد از آپدیت الگوریتم گوگل

۱. روی محتوای با کیفیت و تاثیرگذار تمرکز کنید:

بدون تردید اولین پیش نیاز شما برای قرار گرفتن در صفحه اول نتایج جستجوی گوگل داشتن محتوای باکیفیت است.

محتوای باکیفیت به این معنی است که شما ابتدا باید ببینید مخاطب شما به دنبال پاسخ چه سوالی است، سپس محتوایی را تولید کنید که توضیحات دقیق و مفصلی را در مورد آن سوال ارائه می‌دهد.

یک محتوای با کیفیت باید چند کلمه‌ای باشد؟

یکی از سوالاتی که اغلب تولید کنندگان محتوا با آن مواجه هستند طول یک محتوای خوب است. دقت کنید که در مورد تعداد کلمات یک محتوای با کیفیت مقدار دقیقی وجود ندارد، بلکه به سوال اصلی و موضوع محتوا بستگی دارد، اما به طور کلی نیازی نیست محتوای بسیار طولانی تولید کنید، بلکه باید محتوای دقیق و روان ارائه کنید که به تمام سوالات و ابهامات مخاطبی که احتمالا آن را جستجو می‌کند پاسخ دهد.

اما این نکته را هم در گوشه ذهم خود داشته باشید که بر اساس تجربه و تحقیق برایان دین (Brian Dean) گوگل به محتوای طولانی‌تر علاقه‌مند است، بنابراین بهتر است طول محتواهای شما بیشتر از ۱۵۰۰ کلمه باشد.

توصیه می‌کنیم برای تولید یک محتوای باکیفیت قبل از اینکه شروع به نوشتن کنید، سوالات زیر را خودتان بپرسید:

  • آیا من پاسخ جامع و درستی را به سوال خواننده ارائه می‌کنم؟
  • آیا محتوای من از آنچه که در حال حاضر در صفحه اول گوگل وجود دارد دقیق‌تر است؟
  • آیا من این اطلاعات را به روشی قابل اعتماد مثلا با استناد به منابع یا، نقل قول از خبرگان ارائه می‌دهم؟
  • آیا محتوای من به راحتی قابل فهم است و غلط املایی و خطای نگارشی در آن وجود ندارد؟

اگر پاسخ شما به این سوالات مثبت است، به احتمال زیاد از ۹۵ درصد رقیبانتان بهتر عمل می‌کنید.

۲. امتیاز E-A-T وبسایت خود را بهبود دهید:

همانطور که گفتیم الگوریتمE-A-T در واقع از مخفف سه کلمه تخصص، مسئولیت‌پذیری و قابل اعتماد بودن گرفته شده است. اجازه دهید دقیق‌تر این الگوریتم را توضیح دهیم:

چه کسی پست‌های وبلاگ و محتوای وبسایت شما را می‌نویسد؟ آیا این محتوا به وسیله یک متخصص نوشته می‌شود یا یک نویسنده ناشناس؟

چرا افراد باید به محتوا یا مطالبی که شما در سایتتان منتشر می‌کنید اعتماد کنند؟ دغدغه اصلی E-A-T همین است.

این موضوع به خوبی در راهنمای کیفیت سنج گوگل (Google Quality Raters Guidelines) نشان داده می‌شود. متخصصان سئو سال‌ها در مورد این موضوع تردید داشتند که این موضوع روی رتبه ارگانیک تاثیرگذار است یا خیر.

گوگل در سال ۲۰۱۸ همه‌ این تردیدها را برطرف کرد و اعلام کرد QRG در واقع طرح آنها برای توسعه الگوریتم جستجو است. این موضوع نشان می‌دهد آینده نتایج جستجوی گوگل کاملا به الگوریتم E-A-T وابسته است، پس باید پیش از پیش روی آن تمرکز کنیم.

برای بهبود E-A-T روی چه مواردی باید تمرکز کنیم؟

  • حتما نام نویسنده را در پست‌های خود اضافه کنید. هر پستی که در وبسایت منتشر می‌کنید باید به وسیله یک هویت مشخص نوشته شده باشد. حتما از نام اصلی خود یا نویسنده استفاده کنید تا به عنوان یک متخصص در آن زمینه مشهور شوید.
  • برای خودتان وبسایت شخصی بسیازید. حتی اگر می‌خواهید سایت تجاری خود را ارتقا دهید، حتما برای خودتان (یا نویسندگانی که به طور مرتب برای شما مطلب می‌نویسند) یک وبسایت شخصی داشته باشید.
  • توجه کنید که نیازی نیست خیلی روی سئوی این سایت‌ها وقت بگذارید اما باید مرتبا مطالب مرتبط را در آن‌ها منتشر کنید.
  • از ویکی‌پدیا یا سایت‌های معتبر دیگر کمک بگیرید. QRG همواره اشاره کردن به ویکی‌پدیا یا سایت‌های دیگر را درون محتوا بررسی می‌کند. از آنجایی که متخصصان هر حوزه‌ای معمولا توسط سایر رسانه‌ها اشاره می‌شود.
  • در فروم‌ها حضور داشته باشید. اگر افراد در فروم‌های مرتبط از شما نام ببرند به این معنی است که شما چیز مهمی برای گفتن دارید.
  • از گواهینامه https استفاده کنید. امنیت یکی از مهمترین فاکتورهای E-A-T است، به خصوص اگر شما یک وبسایت فروشگاهی داشته باشید.

بدون شک یک وبسایت نا امن امتیاز E-A-T پایینی را دریافت می‌کند. بنابراین همیشه روی امنیت کسب و کار خود سرمایه‌گذاری کنید تا اعتماد مشتریان به شما بیشتر شود.

۳. بک لینک‌های باکیفیت بسازید و در شبکه‌های اجتماعی حضور داشته باشید:

همچنان یکی از مهمترین عوامل بهبود رتبه دریافت بک‌لینک‌های باکیفیت است. وقتی از بک لینک‌های باکیفیت صحبت می‌کنیم منظورمان فقط تعداد بک لینک نیست بلکه قدرت آن هم مهم است. برای پیاده سازی یک استراتژی لینک سازی همیشه سبز و پایدار، نیاز دارید از سایت‌های معتبر و مرتبط بک لینک دریافت کنید.

بهترین استراتژی برای لینک سازی سئوی کلاه سفید است یعنی استفاده از بلاگرها، پست‌های مهمان و همکاری با اینفلوئنسرها. هر چه از این دست بک لینک‌ها بیشتر دریافت کنید رتبه ارگانیک شما بهتر خواهد شد.

نکته‌ای که باید در مورد بک لینک به آن دقت داشته باشید این است که هر چه از دامنه‌های بیشتری به شما لینک داده شود، بهتر می‌توانید از رتبه و جایگاه خود محافظت کنید. برای مثال اگر چند مورد از سایت‌هایی که به شما لینک داده‌اند فعالیت خود را متوقف کنند یا توسط گوگل جریمه شوند، تاثیری در رتبه کلی شما به وجود نیاید. وقتی شما وارد بازی لینک سازی می‌شوید همیشه باید به آینده فکر کنید.

با وجود اینکه تاثیر حضور در شبکه‌های اجتماعی به اندازه بک لینک از سایت‌های معتبر محسوس نیست اما نباید ارزش شبکه‌های اجتماعی را در الگوریتم رتبه بندی گوگل دست کم بگیرید.

یک وبسایت کاملا معتبر با نویسندگان واقعی، بدون شک می‌تواند حضور پررنگی هم در شبکه‌های اجتماعی داشته باشد. باید از این فرصت برای رساندن پیام خود به افراد بیشتر، ایجاد اعتماد در مخاطب و هدایت ترافیک بیشتر به سایت استفاده کنید.

همه مواردی که گفته شد بر الگوریتم E-A-T تاثیر گذار است، نام شما را به صورت گسترده در فضای مجازی پخش می‌کند و به گوگل می‌فهماند که شما صرفا یک شخصیت غیرواقعی نیستند که به صورت اتفاقی در مورد موضوعی یک وبسایت یا وبلاگ راه‌اندازی کرده‌اید.

هر چه حضور شما در شبکه‌های اجتماعی بیشتر باشد: فالوعر بیشتری داشته باشید، کامنت بیشتری دریافت کنید و مطالب شما بیشتر به اشتراک گذاشته شود امتیاز E-A-T بالاتری دریافت می‌کنید.

کاری کنید که افراد به شما اعتماد کنند

شاید بتوان گفت در آینده نزدیک فاکتور کلیدی برای داشتن جایگاه بالاتر در نتایج گوگل این است که شما چقدر باورپذیر و قابل اعتماد هستید. گوگل در حال حاضر روی پارامترهای E-A-T تاکید دارد که کاملا همین موضوع را نشان می‌دهد.

هر چیز دیگری در این زمینه از جمله اسکیمایی که استفاده می‌کنید، تدابیر سئوی درون صفحه‌ای که بکار می‌گیرید و همه ابتکاراتی که متخصصان سئو برای ارتقا رتبه سایت انجام می‌دهند در واقع نقش خامه روی کیک را خواهد داشت.

به این فکر کنید که چگونه می‌توانید اعتماد مخاطبان و مشتریان خود را جلب کنید، از آن‌ها بپرسید با آن‌ها ارتباط نزدیک داشته باشید و یک هویت واقعی برای ارتباط با مخاطبان خود داشته باشید.

جمع بندی

در این مقاله متوجه شدیم آپدیت‌های الگوریتم رتبه بندی گوگل چقدر اهمیت دارد. با وجود اینکه بسیاری از متخصصین سئو همیشه گلایه دارند که این آپدیت‌ها به جایگاه آن‌ها در صفحه نتایج گوگل صدمه می‌زند، اما این آپدیت‌ها و توضیحاتی که گوگل در مورد آن‌ها ارائه می‌دهد در واقع راهنمایی است برای اینکه در آینده بتوانید جایگاه بهتری را کسب کنید.

به صورت خلاصه اگر بخواهیم بگوییم آینده موفقیت در سئو به داشتن محتوای باکیفیت، هویت واقعی و قابل اعتماد بودن شما بستگی دارد.

اگر شما هم صاحب سایت یا وبلاگی هستید و آپدیت هسته الگوریتم گوگل روی رتبه سایت شما تاثیرگذار بوده است خوشحال می‌شویم که تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

منبع: Search Engine Watch

15 بهمن 1398
اشتراک گذاری
امین بینایی

امین مدیریت خونده و عاشق نوشتنه. مهم‌ترین سرگرمیش هم فوتبال دیدنه.