با بخش علایق یا Interest در گوگل آناتیلیکس بیشتر آشنا شوید
3 اسفند 1398 مدت زمان خواندن ۱۲ دقیقه

با بخش علایق یا Interest در گوگل آناتیلیکس بیشتر آشنا شوید

یکی از مواردی که به موفقیت در راه‌اندازی کمپین‌های گوگل ادز می‌انجامد، پیدا کردن مخاطبین هدف است. با شناخت مخاطبان هدف و زمینه‌های مورد علاقه‌ آن‌ها می‌توانید در جذب مشتری موفق‌تر عمل کنید. اگر به دنبال پیدا کردن مخاطبین خود هستید تا آن‌ها را از طریق گوگل ادز مورد هدف قرار دهید، گزارش بخش علایق یا Interest در گوگل آنالیتیکس بهترین مکان برای شما خواهد بود. در این مقاله از فرنیان قصد داریم شما را با بخش علایق یا Interest در گوگل آنالیتیکس بیشتر آشنا کنیم.

بخش علایق یا Interest در گوگل آنالیتیکس

به طور کلی ۳ دسته علاقه‌مندی یا Interests در گوگل آنالیتیکس تعریف می‌شود که عبارتند از:

  • علاقه‌مندی‌‌های مشابه (Affinity Interest)
  • علاقه‌مندی‌های مربوط به بازار (In-Market Interest)
  • سایر علاقه‌مندی‌ها (Other Interest)

حال بی هیچ مقدمه دیگری بگذارید سراغ بررسی این سه دسته برویم:

علاقه‌مندی‌های مشابه در گوگل آنالیتیکس چیست؟

علاقه‌مندی‌های مشابه (Affinity Interest) در واقع علایق و سرگرمی‌های کلی بازدیدکنندگان سایت شما را نشان می‌دهد. اگر بخواهیم جزئی‌تر توضیح دهیم، علاقه‌مندی مشابه به گروه مشخصی از کاربران گفته می‌شود که معمولا از هدف‌گذاری تبلیغات سنتی مانند تبلیغات تلویزیونی به شما می‌رسند.  مفهوم علاقه‌مندی‌های مشابه از این قرار است که شما سعی می‌کنید همه‌ی افرادی را هدف تبلیغات خود قرار دهید که احتمالا به محصول شما برای حل مشکلاتشان نیاز دارند. با این حال هنوز نمی‌دانند که مشکلی وجود دارد یا نمی‌دانند که محصول شما چگونه می‌تواند مشکل آن‌ها را حل کند.

تبلیغاتی که برای هدف قرار دادن این کاربران استفاده می‌کنید باید حول محور تعریف مشکل، آگاهی از برند و ارزش برند باشد. تبلیغات شما باید به این سوالات جواب دهد که چه کسی و چرا باید به محصولات شما توجه کند.

اگر بتوانید مخاطبان وابسته خود را درست تعریف کنید، می‌توانید آن‌ها را هدف قرار دهید و یک بازار برای محصولات و خدمات خود ایجاد کنید.

در قسمت علاقه‌مندی‌های مشابه (Affinity Interest) طیفی از دسته‌بندی‌هایی مانند سبک زندگی (Lifestyles & Hobbies)، علاقه‌مندان به غذا (Food and Dining Enthusiasts)، مشتریان ارزشمند (Value Shoppers) و مانند آن را مشاهده می‌کنید.

علاقه‌مندی های مربوط به بازار در گوگل آنالیتیکس چیست؟

علاقه‌مندی‌های مربوط به بازار (In-Market interest) در مورد همه کاربرانی است که به دنبال محصولات و خدماتی مانند محصولات و خدمات شما هستند. اگر در وبسایت خود از ابزارهای مناسبی مانند نشانه گذاری اسکیما (schema markup) استفاده کنید، کار گوگل برای اینکه بفهمد محصولات و خدمات شما شبیه کدام محصولات است آسان‌تر خواهد شد.

افرادی که در دسته‌بندی علاقه‌مندی‌های مربوط به بازار عبارتند از:

  • افرادی که علاقه‌مند هستند محصولات یا خدمات شما یا شبیه به شما را خریداری کنند.
  • افرادی که نیاز دارند متقاعد شوند تا از شما خرید کنند.

این دسته از کاربران به صورت مستمر در بازار به دنبال محصول یا خدماتی هستند که شما ارائه می‌کنید و درصورتی که محتوا و تبلیغ خود را به درستی به آن‌ها نمایش دهید، احتمال تبدیل آن‌ها به مشتری بسیار زیاد است.

اگر قصد دارید این گروه از کاربران را بر اساس علاقه‌مندی‌شان هدف قرار دهید، باید به وسیله مقایسه ارزش پیشنهادی (Value Proposition)، پیشنهادهای تشویقی و دلایل مختلف آن‌ها را قانع کنید تا به جای خرید از رقبا از شما خرید کنند. این کاربران گروه مناسبی برای برندسازی نیستند، زیرا احتمالا در حال حاضر تصویری از برند شما در ذهن دارند. شما باید به آن‌ها نزدیک شوید و دقیقا همان چیزی را که می‌خواهند به آن‌ها بدهید.

هدف‌گذاری مربوط به بازار بر اساس علاقه‌مندی، همیشه باید با هدف قرار دادن کلمات کلیدی همراه شود

هدف‌گذاری مربوط به بازار بر اساس علاقه‌مندی، همیشه باید با هدف قرار دادن کلمات کلیدی همراه شود، زیرا به شما کمک می‌کند تا هم انگیزه یک کاربر را بهتر هدفگیری کنید و هم ارزش پیشنهادی یکسانی را برای همه کاربران حفظ کنید.

بنابراین اگر به دنبال استفاده از علاقه‌مندی‌های مربوط به بازار هستید، به این فکر کنید که این دسته‌بندی‌ها چگونه می‌توانند در تعریف مخاطبین هدف به شما کمک کنند. فراموش نکنید از دیگر تکنیک‌های هدفگذاری استفاده کنید تا بتوانید متن تبلیغاتی خود را با شخصی که قصد دارید از طریق علاقه‌مندی‌اش به او دست پیدا کنید، مطابقت دهید.

علاقه‌مندی‌های مربوط به محصولات مانند «Travel/Hotel Accommodations» (سفر/ اقامت هتل) یا « Baby & Children’s Products» (محصولات کودک) در این بخش قرار می‌گیرند.

سایر علاقه‌مندی‌ها در گوگل آنالیتیکس

با وجود امکان ضعیف برچسب زدن در این دسته‌بندی، اگر قصد هدف قرار دادن اینفلوئنسرها یا طرفداران آن‌ها را دارید، سایر دسته بندی‌های علاقه‌مندی یک گنج واقعی محسوب می‌شود.

افرادی که در دسته‌بندی سایر علاقه‌مندی‌ها قرار می‌گیرند عبارتند از:

  • بخشی از افرادی که در علاقه‌مندی مشابه قرار دارند
  • افرادی که با جزئیات بیشتر انتخاب می‌شوند

از آنجایی که می‌توانید علاقه‌مندی‌های کاربران خود را به گروه‌های علاقه‌مندی کوچک‌تر و محدودتر تقسیم کنید، می‌توانید دقیقا پی ببرید کدام افراد مخاطب تبلیغات شما خواهند بود، به این ترتیب در جذب آن‌ها موفق‌تر خواهید بود.

در واقع گزارش سایر علاقه‌مندی‌ها جواب برخی از این سوالات بالا را به شما خواهد داد، با این وجود پیشنهاد می‌کنیم همه بودجه خود را روی یک علاقه اختصاص ندهید!

همیشه به خاطر داشته باشید که به منظور گسترش بازار و افزایش سهم بازار در مورد دسته بندی علاقه‌مندی مشابه (affinity groups)، اگر نمی‌خواهید بارها و بارها محصولات خود را به همان کابران پیشنها دهید که علاقه‌ای به پیشنهادهای شما ندارند، باید تعریف مسئله خود را به صورت مستمر بهبود دهید.

دسته‌بندی‌های خاصی مانند «Hair Care» (مراقبت از مو) یا «Pets/Dogs» (حیوانات خانگی) در قسمت سایر علاقه‌مندی‌ها قرار می‌گیرند.

نتیجه گیری

به این ترتیب به کمک اطلاعات بخش علاقه‌مندی یا Interest در گوگل آنالیتیکس می توانید علایق مخاطبان خود را بشناسید و روی آن‌ها کار کنید. علاوه بر این شناخت مخاطبان و زمینه‌های مورد علاقه مخاطبان شما سبب برندسازی سایت شما می‌شود. وقتی مقاله و مطالبی متناسب با علایق مخاطبان خود بنویسید، می توانید بک لینک‌های بیشتری از سایت های دیگر دریافت کنید که به شدت برای سایت‌های محتوامحور مفید است.

3 اسفند 1398
اشتراک گذاری
امین بینایی

امین مدیریت خونده و عاشق نوشتنه. مهم‌ترین سرگرمیش هم فوتبال دیدنه.