آیا استفاده از Google Ads موثر است؟
آیا استفاده از Google Ads تاثیرگذار است؟ این سوالی است که بسیاری از کسانی که میخواهند به سراغ این نوع از تبلیغات بروند، از خود و یا مشاوران تبلیغاتی میپرسند. واقعیت این است که استفاده از Google Ads یکی از تاثیرگذارترین شیوهها برای افزایش ترافیک وبسایت و برندینگ محسوب میشود و حتی بسیاری از کمپانیهای مطرح دنیا نیز از این شیوه تبلیغاتی بهره میبرند.
اما هنوز هم بسیاری از صاحبان کسب و کارها و مدیران وبسایتها هستند که به اثرگذاری گوگل ادز باور ندارند. به همین دلیل در این پست میخواهیم ۴ مورد از بهانههای مخالفان Ads را بازگو کنیم و سپس بگوییم چرا آنها اشتباه میکنند! تا پایان با فرنیان همراه باشید.
بهانه اول: Google Ads گران است!
با توجه به قیمت دلار در کشور ما و اینکه شما باید هزینههای تبلیغاتی ادوردز گوگل را بهصورت دلاری بپردازید، این بهانه شاید تا حدودی قابل قبول باشد. اما این نکته را نیز از یاد نبرید که هیچ کانال بازاریابی رایگانی در جهان وجود ندارد و قیمت آنها بر حسب میزان اثرگذاریشان متفاوت است. در حال حاضر تبلیغات کلیکی در گوگل یکی از بهترین کانالهای بازاریابی محسوب میشود و طبیعی است که بهای استفاده از آن نیز با دیگر کانالها متفاوت باشد. در صورت استفاده صحیح از Google AdWords، میزان بازگشت سرمایه شما، ممکن است تا چند برابر میزان پولی باشد که برای تبلیغات ادوردز پرداخت کردهاید. برای کاهش هزینههای Google AdWords میتوانید از ترفندهای زیر استفاده کنید.
کار با پلتفرم گوگل ادوردز را یاد بگیرید: بسیاری از کسانی که سرمایه خود را در گوگل ادوردز از دست میدهند، در واقع نحوه کار کردن با این پلتفرم را یاد نگرفتهاند و بدون آگاهی از ترفندهای آن، دست به اجرای کمپینهای تبلیغاتی میزنند. فراگیری نحوه کار با AdWords به زمان و مطالعه زیاد نیازمند است. برای یادگیری کار با این سرویس میتوانید از مطالب وبلاگی، کتابهای آنلاین، وبینارها(سمینارهای آنلاین) و غیره استفاده کنید.
دامنه مخاطبان را محدود کنید: اگر بخواهید تبلیغاتتان را به طیف بیشتری از مخاطبان نشان دهید، قطعا باید پول بیشتری را هم در این راه صرف کنید. در این صورت ممکن است تبلیغات شما به مخاطبان نامرتبط نیز نشان داده شود که در این صورت هیچ عایدی نصیب کسب و کار شما نخواهد شد. اما با محدود کردن دامنه مخاطبان به یک طیف خاص، علاوه بر صرفهجویی مالی، میتوانید در زمان کوتاهتری، پیام بازاریابیتان را به مخاطبان درست برسانید.
تعیین بودجه و یک استراتژی واقعگرایانه: مشخص کردن بودجه یکی از اصول اولیه اجرای تمامی کمپینهای بازاریابی و تبلیغاتی است. به عنوان کسی که میخواهد از AdWords استفاده کند، باید در ابتدا میزان بودجه روزانه را در نظر بگیرید. همچنین سعی کنید که برای مدیریت بهتر روی منابع مالی، کنترل حساب کاربری ادوردز را بهصورت دستی در اختیار داشته باشید و از سرویسهای خودکار استفاده نکنید.
از “Search with Display” استفاده نکنید: قابلیت Search with Display بیشتر برای کسب و کارهایی کاربرد دارد که به دنبال برندینگ هستند و قطعا استفاده از این آپشن، مقدار منابع مالی بیشتری را نیز میطلبد. اما متاسفانه بسیاری از کاربران ناآگاهانه به سراغ استفاده از این آپشن میروند و منابع مالی خود را از دست میدهند.
گزینه Display Network هم به جای نمایش تبلیغات شما در نتایج جستجو، آن را در تمامی پهنه وب نشان میدهد و بازخوردهایی که از تبلیغات در نتایج جستجو و سراسر وب به یک کسب و کار میرسد، کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. بنابراین قبل از انتخاب هرکدام از گزینههای AdWords، نوع کاربرد آنها را نیز در نظر بگیرید.
میزان بودجه سرمایهگذای شده را رهگیری کنید: دلایل مختلفی برای از کنترل خارج شدن منابع مالی وجود دارد که از جمله این دلایل میتوان به کلیکهای نامرتبط روی تبلیغات و یا استفاده از حالت خودکار اشاره کرد. به عنوان اجراکننده یک کمپین تبلیغاتی، باید مداوما و بهصورتی فعال، KPI ها و میزان بودجه صرف شده را بصورت روزانه رهگیری کنید و تنها در این صورت است که میتوان از هدر رفت منابع مالی جلوگیری کرد.
بهانه دوم: وضعیت سئو ما مطلوب است و به تبلیغات کلیکی نیاز نداریم!
بسیاری از افراد به دلیل مطلوب بودن وضعیت سئو، فکر میکنند که دیگر به تبلیغات کلیکی نیاز ندارند. اما فارغ از اینکه تبلیغات کلیکی در واقع به عنوان یکی از مکملهای سئو محسوب شده و میتواند مزیتهای بسیار زیادی برای کسب و کار و وبسایت آنها داشته باشد.
به علاوه، رسیدن به هدفگذاری کلمات کلیدی جدید از طریق ترافیک ارگانیک، یک فرآیند زمانبر بوده و گاهی نیز ممکن است که هرگز به نتیجه مطلوب ختم نشود. اما استفاده از تبلیغات کلیکی میتواند بهترین یاریدهنده شما در هدفگذاری کلمات کلیدی جدید باشد.
همچنین باید توجه داشته باشید که انواع و سطوح مختلف کلمات کلیدی، میتوانند در تغییر الگوهای جستجو تاثیرگذار باشد. سئو برای جستجوهای اطلاعات محور بهترین گزینه است، اما اگر به دنبال جستجوهای تجاری سطح بالا میگردید، بهتر است که استفاده از تبلیغات گوگل ادوردز را مدنظر داشته باشید. نکته دیگر در مورد سئو این است که یک سئو عالی، لزوما ۱۰۰ درصد قابل اتکا نیست. برای مثال، ممکن است که برای افزایش ترافیک وبسایت، بهترین ترفندها و تکنیکهای سئو را اجرا کنید، اما با تغییر الگوریتمهای جستجو گوگل، تمام تلاشهای شما بیثمر خواهد شد. در صورت استفاده از تبلیغات کلیکی، کنترل تمامی فرآیندها در دستان شماست و هیچ عامل خارجی نمیتواند روی نتایج تاثیرگذار باشد. همانطور که در ابتدا هم گفتم، سئو و تبلیغات ادوردز مکمل یکدیگر هستند و در کنار هم معنا پیدا میکنند.
بهانه سوم: نرخ تبدیل کمپینهای AdWords پایین است!
پایین بودن نرخ تبدیل کمپینهای تبلیغاتی از جمله مواردی است که ممکن است تمامی تلاشهای تیم بازاریابی و تبلیغات را تحت الشاع قرار دهد. در سال ۲۰۱۳، کمپانی eBay نیز با مشکلی مشابه روبرو شد و کمپینهای این شرکت نتوانستند نرخ تبدیل مناسبی را به همراه داشته باشند. اما پایین بودن نرخ تبدیل کمپینهای ادوردز میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. از جمله:
ساختاربندی ضعیف حساب کاربری: گاهی اوقات، بازاریابان و اجراکنندگان کمپینهای تبلیغاتی نمیدانند که چگونه باید حساب کاربری خود در Google AdWords را ساختاربندی کنند. برای مثال، کلمات کلیدی در نظر گرفته شده ممکن است بیش از حد گسترده و نامرتبط باشند و یا کیفیت تعریف آنها نیز مطلوب نباشد. بنابراین ابتدا باید یاد بگیرید که چگونه حساب کاربری خود را ساختاربندی کنید تا از وقوع موارد گفته شده در بالا جلوگیری به عمل آورید.
استفاده غلط از کلمات کلیدی داینامیک: الحاق کلمات کلیدی داینامیک (Dynamic keywords insertion) یکی از قابلیتهای گوگل ادوردز است که به وسیله آن میتوان میزان مرتبط بودن تبلیغات و کلیکپذیری را افزایش داد. کمپینهای شرکت eBay نیز به دلیل ضعف در تعریف کلمات کلیدی داینامیک به شکست ختم شدند. اما در صورت استفاده صحیح از این آپشن، میتوان نتایج خیرهکنندهای از Google AdWords بدست آورد.
نامرتبط بودن تبلیغات: مرتبط بودن تبلیغات به نمایش درآمده و کلمات کلیدی از جمله مواردی هستند که بازاریابان باید به شدت روی آن حساس باشند. تبلیغات و کلمات کلیدی باید با صفحات فرود در یک راستا قرار بگیرند و اگر چنین چیزی رخ ندهد، نتایج و عواقب ممکن است زیانبار باشد. برای مثال، فرض کنید، شخصی به واسطه کلمات کلیدی جستجو شده و یا تبلیغات، به صفحه فرود هدایت میشود، ولی این صفحه فرود با آن چیزی که او جستجو کرده متفاوت است. در این صورت این کاربر نسبت به وبسایت و کسب و کار شما احساس بسیار بدی پیدا خواهد کرد. بنابراین همیشه کلمات کلیدی و تبلیغات را با محتواهای صفحات فرود در یک راستا حفظ کنید. ضمنا توصیه میکنم نوشته چطور بهترین متن را برای تبلیغات خود بنویسیم؟ را مطالعه کنید.
طراحی ضعیف صفحات فرود: پیشتر در وبلاگ فرنیان در مورد اهمیت طراحی صفحات فرود نوشتهایم. طراحان و بازاریابان ممکن است ساعتها روی ساخت صفحات فرود وقت صرف کنند و یا حتی ممکن است هزینههای گزافی نیز برای این صفحات بپردازند؛ اما در نهایت این صفحات فرود با مشکل عدم تبدیل پذیری روبرو هستند. برای ساخت صفحات فرود کاربردی، از طراحان زبده و کاربلد کمک بگیرید و سعی کنید بهترین صفحه فرودی را که میتوانید خلق کنید.
عدم بازاریابی مجدد: کمپانیهای B2B معمولا حساب ویژهای روی بازاریابی مجدد باز میکنند. بازاریابی مجدد به این معنی است که در تمامی زمانها آماده باشید که به کاربرانتان پیشنهادات مرتبط ارائه دهید و به آنها یادآوری کنید که حضور شما دائمی است. این روزها افراد از طریق کانالهای مختلف اقدام به جستجو میکنند و این بهترین فرصت برای شماست تا آنها را به خرید محصولات و سرویسهایتان مجاب کنید.
بهانه چهارم: زمانی برای مدیریت Google AdWords ندارم!
کمبود زمان یکی از بهانههای رایج برای به تعویق انداختن اجرای کمپینهای تبلیغاتی است. ما میدانیم که اجرای صفر تا صد کمپینهای تبلیغاتی، یک فرآیند کامل زمانبر است و وقت زیادی را نیز میطلبد. از اختصاص بودجه و زمان گرفته تا رهگیری، تعریف KPI ها و تغییر استراتژیهای تبلیغاتی. تمامی این فرآیندها به رسیدگی و صرف زمان نیازمند هستند. اما چارهای نیست! برای موفقیت در کمپینهای تبلیغاتی، صرف زمان یکی از کلیدیترین فاکتورهاست و بدون صرف زمان مناسب، نمیتوانید انتظار داشته باشید که نتایج کمپینها باب طبعتان باشد.
حالا نوبت شماست! لطفا تجربیات خود در زمینه استفاده از Google AdWords را با ما و دیگر کاربران وبلاگ فرنیان به اشتراک بگذارید.