با ۱۱ بروزرسانی بزرگ گوگل ادز در سال ۲۰۱۹ آشنا شوید! [بخش دوم]
در بخش اول این پست سراغ ۵ بروزرسانی بزرگ گوگل ادز در سال ۲۰۱۹ رفته بودیم و حالا نوبت به شش مورد پایانی آن رسیده است. بدون هیچ مقدمه دیگری، بگذارید بخش دوم ۱۱ مورد از بروزرسانیهای بزرگ گوگل ادز در سال ۲۰۱۹ را بررسی کنیم.
۶. معرفی اکستنشن تبلیغاتی Lead Form
اعداد دروغ نمیگویند. به لطف نمایشگرهای کوچک موبایلی و صبر کم کاربران، تبدیل کردن کاربران موبایل و تبلت به مشتری، کار چندان سادهای نیست.
خبر خوب برای شما اما این است که به کمک اکستنشن تبلیغاتی جدید گول ادز میتوانید این دسته از کاربران را هم تبدیل به مشتری کنید. گوگل برای بالا بردن نرخ تبدیل در بین کاربران موبایلی، اکستنشن Lead Form را معرفی کرده است. با این اکستنشن – که در زمان نوشتن این مطلب هنوز برای کاربران دسکتاپ قابل استفاده نیست – میتوانید اطلاعات تماس کاربران را دریافت کنید بدون اینکه آنها از صفحه جستوجوی گوگل خارج شوند و یا وارد تبلیغ شما شوند!
با فراهم کردن امکان پر کردن فرم تماس شما در صفحه جستوجو و بدون آنکه نیاز باشد به وبسایت (احتمالا) کند موبایلی شما سر بزنند، اکستنشن Lead Form کمک میکند تا نرخ تبدیل در بین کاربران موبایلی خود را بالاتر ببرید. بهتر از همه این است که اگر کاربری که در حال مشاهده تبلیغ شماست، در حساب کاربری گوگلی خود لاگین کرده باشد، میتواند تنها با یک کلیک اطلاعات تماس خود را در فرم شما پر کند که هم برای او و هم برای شما، عالی خواهد بود. در زمانی که این مطلب را مینویسیم، نسخه بتا از Lead Form Ad Extension در دسترس تبلیغدهندگان قرار گرفته که به زودی از حالت بتا یا آزمایشی خارج خواهد شد.
۷. از راه رسیدن نرخ تبدیل در سطح کمپین
بگذارید بار دیگر سراغ مراسم Google Marketing Live برویم. اگرچه مراسم سال گذشته گوگل بسیار فشرده برگزار شد و بیشتر مباحث مربوط به ویژگی Smart Bidding یا قیمتگذاری هوشمند بود، اما یک ویژگی مهم دیگر هم در این مراسم دیدیم و آن Campaign-Level Conversions بود.
همانطور که احتمالا بسیاری از شما میدانید، دنبال کردن نرخ تبدیل یک بخش مهم و اساسی برای رسیدن به موفقیت در تبلیغات در گوگل است. با فعال کردن Conversion Tracking، درواقع دارید به گوگل اجازه میدهید که ببیند کدام دسته از تعاملات کاربران برای کسبوکار شما ارزشمندتر است. هرچه حساب کاربری شما جلوتر میرود و فعالیت خود را ادامه میدهد، گوگل هم مدام دادههای مربوط به تعامل کاربران را جمعآوری میکند و به کمک الگوریتمهای خود، به شما میگوید که چطور حساب کاربری گوگل ادز خود را بهینهتر کنید.
بگذارید یک بار دیگر مرور کنیم: الگوریتمهای گوگل به مرور زمان و به واسطه دادههای Conversion اکانت شما، شما را به سمت رسیدن به اهداف بازاریابیتان هدایت میکند! پیش از مراسم Google Marketing Live، هیچ راهی وجود نداشت تا مشخص کنید که کدام هدف از تبدیل شدن کاربران، بیشترین ارزش را برای یک کمپین دارد.
بگذارید با یک مثال این مفهوم را بیشتر توضیح دهیم. فرض کنید که شما یک کمپین جدید برای تبلیغات در جستوجو راهاندازی کردهاید و هدف شما این است که کاربران سراغ نسخه آزمایشی و رایگان سرویس شما بروند. اما به هر دلیلی، فردی سراغ یک سرویس دیگر برود و برای مثال در خبرنامه شما ثبت نام کند، همچنان عمل او یک کانورژن یا تبدیل به حساب میآمد. حالا اما میتوان دقیقتر مشخص کرد که اگر وی سراغ استفاده از نسخه رایگان سرویس شما برود، در نرخ تبدیل محاسبه شود.
در حال حاضر شما عملا به گوگل میگویید: «سلام گوگل! این کمپین را میبینی؟ من فقط به این اهمیت میدهم که کاربران به وسیله آن سراغ نسخه Trial یا آزمایشی سرویس من بروند. هدف یا Goal در این تبلیغ همین است و برای همین باید آن را بهینه کنی. اگر کاربر کار دیگری انجام داد، برای من اهمیتی ندارد و نباید در نرخ تبدیل محاسبه شود»
این ویژگی است که به سادگی نمیتوان از کنار آن گذشت و به همین دلیل در لیست ۱۱ بروزرسانی بزرگ گوگل ادز در سال ۲۰۱۹ آن را آوردهایم.
۸. ابزار ساخت Bumper Ad برای همه!
حالا که همچنان درحال صحبت درباره کنفرانس Google Marketing Live هستیم، بگذارید سراغ یک ویژگی دیگر به نام Bumper Machine برویم. این ابزار که در این مراسم معرفی شد، به کاربران اجازه میدهد تا ویدیوهای تبلیغاتی کمتر از 90 ثانیه خود را به چند ویدیو کوتاهتر تقسیم و به صورت Bumper Ad نمایش دهند.
این تبلیغات درواقع همان تبلیغات ۶ ثانیهای هستند که پیش از یک ویدیو در یوتیوب نمایش داده میشوند و امکان اسکیپ کردن آنها وجود ندارد. آنطور که گوگل در کنفرانس خود گفت، استفاده از یک مجموعه سه عددی تبلیغات Bumper Ad، میتواند تاثیر بسیار بیشتری نسبت به یک تبلیغ 30 ثانیهای داشته باشد.
اما یک مشکل وجود دارد؛ کسبوکارهای کوچک کمی وجود دارند که منابع کافی برای ساخت یک ویدیو حرفهای با زمان کوتاه دارند. حتی اگر هم یک بیزنس کوچک تیم تولید محتوای ویدیویی داشته باشد، معمولا ویدیوهای آنها بین یک تا دو دقیقه خواهند بود. حتی اگر هم جادوگر داشته باشند، هنوز هم سخت است که بتوانند از یک ویدیوی ۹۰ ثانیهای، چند تبلیغ کوتاه برای بامپر ادز بسازند.
البته بهتر است اصلاح کنیم و بگوییم که این کار غیر ممکن بود! با Bumper Machine که به صورت رایگان در اختیار تبلیغدهندگان قرار گرفته، هر کسی میتواند چند ویدیوی کوتاه شش ثانیهای از ویدیوهای بلند خود بسازد. با توجه به اینکه این روزها همه به دنبال صرفهجویی در وقت هستند، چرا نباید از این ویژگی برای نمایش تبلیغات کوتاه به کاربران استفاده نکنیم؟
۹. قرار دادن عکس در بررسیهای تبلیغات فروشگاهی توسط کاربران
من شخصا متخصص فروش نیستم اما با اطمینان میتوانم بگویم یک دلیلی که کاربران ترغیب به خرید یک محصول در مغازههای فیزیکی میشوند، لمس محصول و امتحان کردن آنها است. وقتی برای مثال به یک فروشگاه لباس میروم و شلواری را امتحان میکنم، در همان لحظه میتوانم تصور کنم که با دیگر لباسهایم و در موقعیتهای مکانی و زمانی مختلف، چه شکلی خواهم بود. این مزیت بزرگی برای فروشگاههای فیزیکی است که کسبوکارهای اینترنتی از آن بیبهرهاند.
برای همین هم هست که گوگل حالا اجازه میدهد که مشتریان وفادار یک برند، در بررسی خود از محصولات مختلف، تصاویری که از خود با آن محصول گرفتهاند را منتشر کنند. البته تبلیغات فروشگاهی در ایران قابل دسترس نیست اما به فرض یک فروشگاهی که در آمریکا از این نوع تبلیغات استفاده میکند، میتواند نظرات کاربران را هم به تبلیغ خود بیاورد و عکسهایی که کاربران در بررسیهای خود از محصول منتشر کردهاند را هم به تبلیغ اضافه کند.
اگر شما در ایران فعالیت نمیکنید و میخواهید از این ویژگی استفاده کنید و برایتان سوال شده که چطور عکسهای گرفته شده توسط کاربران را باید جمعآوری کنید، یک راهکار ساده داریم و آن این است که از آنها عکس بخواهید! با ارسال ایمیلهای خودکار میتوانید سراغ مشتریان خود بروید و مودبانه از آنها درخواست کنید تا عکسی با محصول شما را در یک بررسی در وبسایتتان ثبت کنند. حتی میتوانید با دادن کد تخفیف در ازای چنین بررسی، آنها را مشتاقتر هم بکنید.
۱۰. استفاده از ویدیو در تبلیغات ریسپانسیو Display Ads
نمیتوانیم تاثیر تبلیغات Responsive Display Ads از ابتدای دهه گذشته میلادی که معرفی شد را نادیده بگیریم. این تبلیغات داینامیک، به سرعت توجه را جلب میکنند و گوگل هم آنها را به صورت خودکار با توجه به محتوای صفحه و اندازه نمایشگر کاربر، بهینه میکند. برای کسانی که نمیدانند این نوع از تبلیغات چطور کار میکنند، این روش کار آنها است: شما یک متن و چند تصویر را به گوگل میدهید و سپس الگوریتم گوگل تصمیم میگیرد که چطور این دادهها را ترکیب کند و یک تبلیغ بنری برای شما بسازد.
تا پیش از بهار سال 2019، Visual Assets در این نوع تبلیغات شامل تصاویر ثابت و تصاویر GIF میشد. از ماه مارس اما تبلیغدهندگان در یوتیوب میتوانند یک ویدیو را هم به عنوان Visual Assets اضافه کنند. در زیر سه دلیل میگوییم که چرا استفاده از این ویژگی میتواند ایدهای عالی باشد:
- ایمپرشن بیشتر: گوگل تبلیغات Responsive Display Ads که دارای ویدیو هستند را به مدلهای قبلی ترجیح میدهد و آنها را بیشتر به نمایش میگذارد.
- کلیکهای بیشتر: کاربران با تبلیغات دیسپلی ریسپانسیو که ویدیو دارند، بیشتر درگیر میشوند و روی آن کلیک میکنند.
- دسترسی سادهتر: برخلاف تبلیغات استاندارد بنری که ترکیب کردن عکس و متن در آنها زمان بیشتری میبرد، تبلیغات ویدیویی تقریبا خودکارتر و سریعتر ساخته میشوند.
۱۱. تبلیغات با گالری یا Gallery Ads
برای آخرین مورد نیز باید سراغ Gallery Ads برویم. این نوع تبلیغات که موبایلی هم هستند، در مراسم Google Marketing Live معرفی شدند و در حال حاضر، به صورت آزمایشی در اختیار برخی تبلیغدهندگان قرار گرفته است. در تصویر زیر میتوانیم مثالی که گوگل از این نوع تبلیغات در هنگام معرفی این ویژگی نشان داد را ببینیم:
همانطور که میبینید، یک گالری اد، در بالای صفحه جستوجو نمایش داده میشود و در آن عکسهایی که میتوان با سوایپ کردن در آنها جابهجا شد دیده میشوند. گوگل میگوید تبلیغدهندگان میتوانند تا هشت تصویر را در این حالت استفاده کنند. بالای این گالری تصاویر هم متن قابل کلیک تبلیغ و آدرس سایت نمایش داده میشود و در زیر هر عکس هم یک توضیح مختصر درباره آن دیده میشود. در هنگام ساخت این نوع تبلیغ هم شما میتوانید تا سه نوع هدلاین اختصاصی برای هر تبلیغ بسازید که به شما این امکان را میدهد تا ببینید کدام متن تبلیغی میتواند بیشتر مخاطبین را به سمت شما بکشاند.
آزمایشهای اولیه گوگل حاکی از آن است که کاربران با این نوع تبلیغات تا 25 درصد تعامل بیشتری دارند که شامل سوایپ کردن در عکسها و کلیک روی تبلیغ میشود. اگر از من بپرسید که فکر میکنم تبلیغی با ترکیب متن و عکس میتواند بسیار بهتر از یک تبلیغ تنها با متن باشد. برای اینکه منظورم را بهتر متوجه شوید، مثال زیر را ببیند که مروبط به رقیب تبلیغی است که در عکس بالا دیدید:
آیا تبلیغ بالا بد است؟ به هیچ وجه. اما وقتی مثلا کاربر برای غذای آماده فریز شده جستوجو میکند، به نظر من تبلیغی که عکس داشته باشد میتواند اغوا کنندهتر باشد. حتی دادهها و تحقیقات علمی هم این نظر را تایید میکند که مغز انسان، تصاویر را ۶۰ هزار برابر سریعتر از متن پردازش میکند.
توصیه من؟ هر زمان که این ویژگی در اختیار شما قرار گرفت، به سرعت آن را در تبلیغات خود استفاده کنید.
این بود پایان ۱۱ مورد از مهمترین تغییرات گوگل ادز که در سال ۲۰۱۹ شاهد آنها بودیم. اگر بخش اول این پست را نخواندهاید، از لینک زیر سراغ آن بروید و آنها را مرور کنید:
بیشتر بخوانید: با ۱۱ بروزرسانی بزرگ گوگل ادز در سال 2019 آشنا شوید! [بخش اول]
منبع: WordStream