با انواع کلمات کلیدی گوگل ادوردز آشنا شوید
19 آذر 1396 مدت زمان خواندن ۱۲ دقیقه

با انواع کلمات کلیدی گوگل ادوردز آشنا شوید

یکی از مباحثی که در هزارتوی گوگل ادوردز وجود دارد، انتخاب کلمه کلیدی است. البته انتخاب کلمه کلیدی به خودی خود امری ساده به نظر می‌رسد اما در گوگل ادوردز ۴ مدل کلمه کلیدی وجود دارد. در این پست به شما کمک می‌کنیم با شناخت هرچه بهتر این ۴ نوع کلمه کلیدی، بتوانید سبد کلمات کلیدی در هر کمپین خود در گوگل ادوردز را هرچه بهتر کامل‌تر کنید.

بسیاری در راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغاتی خود اشتباه می‌کنند و با انتخاب کلمات کلیدی نامناسب، بودجه تبلیغاتی خود را از بین می‌برند.

اما منظور ما از انواع کلمات کلیدی در گوگل ادوردز چیست؟

به طور کلی ۴ نوع کلمه کلیدی در گوگل وجود دارد:

  • کلمات کلیدی Broad Match
  • کلمات کلیدی Modified Broad Match
  • کلمات کلیدی Phrase Match
  • کلمات کلیدی Exact Match

این کلمات کلیدی به ترتیب مثل یک قیف می‌مانند که اولین حالت یعنی Broad Match سمت بزرگ قیف است و کلمات کلیدی Exact Match دقیقا انتهای قیف قرار دارد. با این مثال ساده به سراغ معرفی هر کدام از این کلمات کلیدی برویم.

کلمات کلیدی Broad Match

حتما با روال کار آشنا هستید؛ برای آمدن در صفحه سرچ گوگل، باید یک سری کلمات کلیدی انتخاب کنید و سپس افرادی که این کلمات کلیدی را جست‌وجو کنند به وب‌سایت شما می‌رسند. اگرچه این موضوع درست است اما نمی‌توان گفت دقیقا درست است!

کلمات کلیدی که در پنل گوگل ادوردز اضافه می‌کنید، به صورت پیش‌فرض روی حالت Broad Match تنظیم شده‌اند.

نکته‌ای که باید بدانید این است که کلمات کلیدی Broad Match به هر شکلی که در جمله وجود داشته باشند، گوگل سایت شما را در صفحه جست‌وجو نمایش می‌دهد. مثلا اگر کلمه کلیدی «کیف زنانه» را در حالت Broad Match انتخاب کرده باشید، سایت شما در نتایج «کیف مردانه» یا مثلا «لباس زنانه» نیز نمایش داده خواهدشد.

بنابراین در انتخاب کلمات کلیدی در حالت Broad Match باید خیلی دقت کنید چرا‌که همانطور که مثال زدیم، ممکن است کسی که به دنبال «کیف مردانه» می‌گردد، در صفحه نتایج سایت شما که «کیف زنانه» می‌فروشید را ببیند و با کلیک روی تبلیغ شما، مبلغی از حسابتان کسر شود در صورتی که مشتری واقعی به سمت شما نیامده است!

همچنین برای وارد کردن این کلمات کلیدی در پنل ادوردز، لازم نیست هیچ نشانه‌ای قبل، مابین و یا بعد از کلمات بگذارید. در واقع همین نشانه‌ها هستند که انواع کلمات کلیدی را مشخص می‌کنند و در ادامه نشانه‌های مربوط به سه کلمه کلیدی دیگر را خواهیم گفت.

کلمات کلیدی Modified Broad Match

مرحله بعدی از قیفی که به آن اشاره کردیم، Modified Broad Match نام دارد. به کمک این روش شما می‌توانید تبلیغ خود را تعداد بسیار بیشتری از جست‌وجو کنندگان نشان دهید. نشانه‌ای که برای قراردادن این کلمات کلیدی باید به کار ببرید، عبارت «+» است. برای مثال اگر «+کیس +لپ‌تاپ» را در بخش کلمات کلیدی خود وارد کنید، در تمام نتایجی که کلمات «کیس» و «لپ‌تاپ» وجود داشته باشد، تبلیغ شما نمایش داده می‌شود. یعنی مثلا اگر کسی عبارت «فروش کیس ارزان لپ‌تاپ» را جست‌وجو کند، تبلیغ شما در صفحه نتایج به اون نشان داده می‌شود.

کلمات کلیدی Phrase Match

یک مرحله دیگر به بخش فوقانی قیف نزدیک‌تر شده‌ایم و این یعنی نتایجی محدود‌تر. Phrase Match مشابه کلمات کلیدی Modified Broad Match است اما با یک تفاوت بزرگ. بگذارید از همان مثال قبل استفاده کنیم. اگر شما بخواهید کلمه کلیدی «کیس لپ‌تاپ» را به صورت Phrase Match استفاده کنید، هر نتیجه‌ای که عبارت «کیس لپ‌تاپ» را به همین ترتیب در خود داشته باشد، تبلیغ شما را هم در برمی‌گیرد. یعنی مثلا اگر کسی جمله «بهترین کیس لپ‌تاپ» یا «ارزان‌ترین کیس لپ‌تاپ» را جست‌وجو کند، تبلیغ شما به او نمایش داده خواهدشد.

نمادی که برای استفاده از Phrase Match باید رعایت کنید، دابل کوتیشن در زبان انگلیسی است. یعنی برای اضافه کردن «کیس لپ‌تاپ» در حالت Phrase Match، باید آن را به صورت «”کیس لپ‌تاپ”» وارد کنید.

کلمات کلیدی Exact Match

به انتهای قیف که برسیم، کلمات کلیدی Exact Match وجود دارد. این حالت، محدود‌ترین نوع انتخاب کلمت کلیدی است. در حالت Exact Match، تنها کسانی که دقیقا کلمات کلیدی شما را جست‌وجو کنند می‌توانند تبلیغ شما را ببینند.

برای این حالت باید کلمات کلیدی خود را بین ]کروشه[ قرار دهید. بگذارید یک‌بار دیگر مثالی که قبلا زدیم را مرور کنیم. اگر کلمه کلیدی خود را بخواهید به صورت Exact Match انتخاب کنید، باید آن‌را به صورت ]کیس لپ‌تاپ[ ذخیره کنید. در این حالت تنها کسانی که دقیقا همین عبارت را جست‌وجو کنند، تبلیغ شما را خواهند دید. به این ترتیب شما جامعه هدف خود را محدود‌تر کرده‌اید و به نوعی می‌توانید با این شیوه، اگر محصولات محدودی می‌فروشید، در هزینه‌های ادوردز هم صرفه‌جویی کنید.

جدا از این موارد، دیگر چطور می‌توانیم کلمات کلیدی را محدود کنیم؟

جدا از موارد بالا، یک نوع کلمه کلیدی دیگر وجود دارد به نام کلمات کلیدی منفی یا Negative Keywords. استفاده از کلمات کلیدی منفی می‌تواند نوعی محدود کننده برای نمایش تبلیغ شما در صفحه سرچ گوگل باشد. البته به یاد داشته باشید اگر مثلا عبارت «کیس لپ‌تاپ» را به عنوان کلمه کلیدی منفی استفاده کنید، گوگل در هیچ شرایطی وقتی فقط عبارت «کیس لپ‌تاپ» جست‌وجو شود، تبلیغ شما را پنهان نمی‌کند. خود همین کلمات کلیدی منفی سه مدل مختلف دارند:

Negative Broad Match: اضافه کردن کلمات کلیدی منفی به این بخش مشابه اضافه کردن کلمات کلیدی Broad Match بوده و نیازی نیست علامت یا عبارتی قبل یا بعد کلمات اضافه کنید. اگر در این حالت کلمات کلیدی منفی اضافه کنید، فقط در صورتی تبلیغ شما در آن شرایط نمایش داده نمی‌شود که کل عبارتی که ذخیره کرده‌اید در جست‌وجوی کاربر وجود داشته باشد. در عکس زیر، مثالی از این نوع کلمات کلیدی قابل مشاهده است.

Negative Phrase match: برای اضافه کردن Negative Phrase Match باید علامت‌های دابل کوتیشن انگلیسی را به اول و آخر کلمات کلیدی خود اضافه کنید. با استفاده از این نوع کلمات کلیدی، تبلیغ شما در شرایطی نمایش داده نمی‌شود که هر کدام از کلمات موجود در عبارتی که به عنوان کلمه کلیدی اضافه کرده‌اید، در جست‌وجوی کاربر وجود نداشته باشد. برای درک بهتر این موضوع، مثال زیر را مشاهده کنید.

Negative Exact Match: در این مورد نیز برای استفاده از Negative Exact Match باید کلمات کلیدی خود را در کروشه قرار دهید. با استفاده از این نوع کلمه کلیدی منفی، هر ورودی که هر کدام از کلمات کلیدی منفی که انتخاب کرده‌اید را داشته باشید بلاک می‌کند و تبلیغ شما را در آن نتایج نشان نمی‌دهد. برای درک بهتر مثال زیر را مشاهده کنید.

نتیجه‌گیری

در استفاده از کلمات کلیدی باید دقت زیادی به خرج بدهید. استفاده نادرست از این کلمات می‌تواند بیشتر از اینکه سودآور باشد، خرج روی دست شما بگذارد. اما خوشبختانه با قابلیت‌هایی که گوگل برای این‌کار در نظر گرفته، می‌توانید به سادگی تبلیغ خود را محدود به جامعه هدفی کنید که می‌توانند مشتری بعدی شما باشند.

19 آذر 1396
اشتراک گذاری
مهرشاد رجبی

مهرشاد گیک تکنولوژیه، عاشق قهوه است و کارش تولید محتواست. فرقی نداره محتوا قراره متنی باشه، تصویری باشه یا ویدئویی؛ مهرشاد از پسشون برمیاد