انواع کمپینهای تبلیغاتی در گوگل ادز
اگر قصد شروع فعالیت در زمینه تبلیغات در گوگل را دارید بهتر است با بخشها و انواع تبلیغاتی که توسط این شرکت و شرکای آن ارائه میشود، آشنا شوید. عموما تبلیغات در گوگل ادز با ساخت و شروع یک کمپین آغاز میشود. حال انتخاب نوع کمپین کاملا بستگی به نوع کسب و کار و هدفی که به دنبال آن اقدام به استفاده از گوگل ادز کردهاید دارد.
به عنوان مثال؛ اگر تمایل دارید که کاربران با جستوجوی یک کلمه کلیدی وبسایت شما را در نتایج صفحه جستوجو گوگل پیدا کنند، باید در شروع کمپین خود از بخش “Search Network” استفاده کنید. گوگل در بخش کمپینها هدفهای گوناگونی را در اختیار مصرف کنندگان قرار داده است که در ادامه با انواع آنها و اینکه هر یک برای چه نوع کسب و کاری مناسبتر است، بیشتر صحبت خواهیم کرد
چگونگی کارکرد هر یک از انواع کمپینها:
به طور کلی، برای شروع کار با گوگل ادز، ابتدا باید هدف از کمپین را مشخص کنید و در تنظیمات تعریف شود که به دنبال چه نوع نتیجهای هستید. سپس براساس هدف انتخاب شده گوگل به شما انواع مختلف کمپینها خود را نمایش میدهد تا از میان آنها یکی را انتخاب و آغاز کنید.
در نظر داشته باشید هدفی که انتخاب میکنید، به نوع تعاملی که از کاربر انتظار دارید بستگی دارد. در واقع باید بدانید که خواسته شما از کاربری که تبلیغتان را میبیند، چیست تا با توجه به آن هدفگذاری کنید.
پس از انتخاب نوع کمپین و هدف از ایجاد آن، گوگل به صورت خودکار پیشنهاداتی برای بهبود کمپین شما ارائه میکند تا بتوانید بهتر و سریعتر به هدف تبلیغاتی خود برسید.
لازم به ذکر است که تمام تنظیمات و قابلیتهای پیشفرض گوگل ادز، فارغ از نوع و هدف کمپین، در اختیار شما است.
نگاهی به انواع کمپینها در گوگل ادز:
- تبلیغات در نتایج جستوجو
- تبلیغات شبکه نمایشی
- تبلیغات فروشگاهی
- تبلیغات ویدئویی
- تبلیغات نصب اپلیکیشن
نگاهی به انواع هدفها در کمپینهای گوگل ادز:
- فروش
- جمعآوری اطلاعات
- افزایش بازدید
- ایجاد انگیزه در مورد محصول و برند
- افزایش آگاهی در مورد برند
- افزایش نصب اپلیکیشن
همانطور که در بالا مشاهده میکنید، تبلیغات گوگل گزینههای زیادی در اختیار کاربران قرار میدهد. با شناخت کافی کسبوکار و اهداف تبلیغاتی خود، میتوانید با استفاده از این امکانات به اهداف تبلیغاتی خود و در نتیجه رشد و سودهی کسبوکارتان برسید.
در ادامه نگاهی به تعریف هر یک از این کمپینها خواهیم داشت.
کمپین Search Network یا نتایج جستوجو:
در طول روز به دلایل مختلفی مجبور میشویم از جستوجوی گوگل استفاده کنیم، جستوجوی گوگل این امکان را به ما میدهد که راجع به هر چیزی، اطلاعاتی، که میخواهیم را پیدا کنیم. و یا به مرجعی که لازم داریم، در سریعترین زمان ممکن دسترسی پیدا کنیم. نتایجی که به ما نمایش داده میشود عموما بر اساس کلمات کلیدی است که در جستوجو بکار میبریم.
با راهاندازی کمپین Search Network، شما درواقع کلمات کلیدی مرتبطی که میخواهید را مشخص میکنید تا هربار که کاربران آنها را جستوجو میکنند، تبلیغ شما را ببینند.
تبلیغات شما با توجه به نرخ کلیکی که مشخص کردهاید، در بالا یا پایین صفحه جستوجو نمایش داده میشوند. ظاهر آنها نیز مثل دیگر نتایج جستوجو است با این تفاوت که برچسب Ad در کنار آنها قرار میگیرد و شما هم میتوانید گزینههای بیشتر مثل اطلاعات تماس، آدرس دفتر کارتان و لینکهای اختصاصی به برخی صفحات سایتتان را به آنها اضافه کنید.
کمپین Display Network یا شبکه نمایشی:
این نوع کمپین، اجازه دسترسی به بخش گسترده و مشخصتری از کاربران را جهت نمایش تبلیغات به آنها در اختیار شما قرار میدهد.
به عنوان مثال کاربران به هنگام چک کردن روزمره وبسایتهای مورد علاقه خود، تماشا کردن ویدیوهای یوتیوب و یا چک کردن حساب جیمیل، تبلیغات شما را مشاهده خواهند کرد.
گزینههایی که «کمپین Display Network» برای هدفگذاری کاربران در اختیارتان قرار میدهد، سبب میشود که پیام تبلیغاتی شما، دقیقا در مکان و زمان درست، به مشتریان احتمالی شما نمایش داده شود.
کمپین Shopping یا فروش محصول:
اگر کسبوکار شما محصولی فیزیکی برای فروش دارد، کمپین Shopping متناسب با نیاز شما ساخته شده است. به کمک این کمپین میتوانید فروش و بازدید آنلاین و فیزیکی محصولات و فروشگاه خودتان را افزایش دهید که در نهایت به پیشرفت همه جانبه کسبوکار شما میانجامد.
برای آغاز این کمپین، ابتدا باید اطلاعات محصولات خود را در بخش “Merchant Center” بارگذاری کنید و سپس کمپین خود را در گوگل ادز بسازید. سپس گوگل از اطلاعات شما، تبلیغاتی را سطح اینترنت و دقیقا در مکانهایی که مشتریان احتمالی ممکن است آنها را ببینند، قرار میدهد. از آنجایی که این تبلیغات چیزی فراتر از یک متن و عکس هستند، گوگل این نوع تبلیغات را “Shopping ads” نامگذاری کرده است. در این نوع تبلیغ، کاربر عنوان محصول، قیمت، تصویر، نام فروشگاه و توضیحات مربوطه را مشاهد میکند.
لازم به ذکر است که گوگل در این نوع تبلیغات، از اطلاعات محصول شما برای نمایش آن به کاربران و اینکه کجا و چه زمانی نمایش داده شود استفاده میکند و نه از کلمات کلیدی.
در این کمپین، تبلیغات شما میتواند به سه حالت نمایش داده شود:
۱. نمایش یک محصول واحد / محاسبه هزینه به صورت CPC یا cost-per-click
۲. نمایش مجموعهای از محصولات مشابه / محاسبه هزینه به صورت CPE یا cost-per-engagement
۳. نمایش کاتالوگ مربوط به فروشگاه شما / محاسبه هزینه به صورت CPE یا cost-per-engagement
تفاوت CPC و CPE:
در صورت محاسبه هزینه تبلیغات کمپین شما به صورت CPC یا cost-per-click، تنها زمانی از اعتبار حساب شما کسر میشود که روی تبلیغ کلید شود و کاربر به وبسایت شما هدایت شود.
اما در صورت محاسبه هزینه به صورت CPE یا cost-per-engagement، زمانی از اعتبار شما کسر میشود که کاربر به هنگام دیدن تبلیغ شما، روی کلید نمایش اطلاعات بیشتر محصول کلیک کند و بیشتر از ۱۰ ثانیه این پنجره باز بماند و همچنین زمانی که روی دکمه اطلاعات بیشتر کلیک شود و تا قبل از اتمام ده ثانیه، وارد تبلیغ شوند، دوباره هزینه به صورت CPE محاسبه میشود.
لازم به ذکر است که به هنگام ایجاد این کمپین، شما مشخص میکنید که به ازای هر کلیک بر روی تبلیغ خود چه مقدار هزینهای را پرداخت کنید.
کمپین مربوط به محتوای Video یا تبلیغات ویدئویی:
این نوع کمپین برای شرکت و کسب و کارهایی است که نیاز دارند کارشان را به صورت ویدیو به کاربران نمایش دهند. مشخصا محل بخش عظیمی از این نوع تبلیغات در بستر یوتیوب خواهد بود اما در بازی و یا اپلیکیشنها نیز امکان نمایش این تبلیغات وجود دارد.
انواع مختلفی برای نمایش این محتوا وجود دارد که در ادامه بررسی خواهیم کرد.
1. In-stream ads
ویدیو تبلیغاتی شما، قبل، بعد و میان محتوای در حال پخش در یوتیوب و همچنین هنگام استفاده از اپلیکیشن و بازیها، نمایش داده میشود. در این حالت، کاربر پس از ۵ ثانیه امکان رد کردن نمایش محتوای تبلیغاتی را خواهد داشت.
2. Video discovery ads
این نوع تبلیغات، تنها در بخش جستوجوی محتوای یوتیوب نمایش داده میشود و با کلیک بر روی آنها، به پخش مستقیم ویدیو یا کانال یوتیوب مورد نظر هدایت خواهید شد.
3. Outstream ads
این نوع تبلیغات تنها در وبسایتهای همکار یا Partner گوگل نمایش داده میشوند.
4. Not-Skippable in-stream ads
در این حالت، شما میتوانید تبلیغ ویدیوی خود را به صورت کامل به مخاطبین نمایش دهید. محتوای این نوع تبلیغ قابل رد کردن نیست و کاربر باید آن را تا انتها تماشا کند. همچنین مدت زمان این ویدیوها نیز باید کمتر از 15 ثانیه باشد.
5. Bumper ads
این نوع تبلیغات بسیار کوتاه و معمولا کمتر از ۶ ثانیه هستند. عموما در این قبیل از تبلیغات، شرکتها به دنبال نمایش یک پیام فراموش نشدنی و یا نمادی از کسب و کار خود هستند که قابل رد کردن هم نیست.
کمپین مربوط به اپلیکیشنها (Apps):
شما به عنوان کسبوکاری که قصد معرفی و عرضه اپلیکیشن خود را دارد، میتوانید از این کمپین استفاده کنید. کمپین مربوط به اپلیکیشنها، طراحی شده تا بتوانید به کمک آن، در شبکه جستوجوی گوگل شامل گوگل پلی، یوتیوب، شبکه نمایش گوگل (Display Network) و خود صفحه جستوجوی گوگل، اپلیکیشن خود را تبلیغ کنید.
کمپین اپلیکیشن در حالت کلی سه پیشنهاد برای بهبود بازاریابی شما در اختیارتان قرار میدهد که مهمترین آن، تمرکز بر روی افزایش تعداد نصب است.
تبلیغات اپلیکیشن شما کجا نمایش داده میشود:
- شبکه جستوجوی گوگل:
- نتایج جستوجوی گوگل
- شرکای گوگل در زمینه نمایش تبلیغات
گوگل پلی:
- نتایج جستوجو در گوگل پلی
- اپلیکیشنهای مشابه در گوگل پلی، زیر مجموعه بخشهای: “You might also like” و “Related to this app”
- صفحه اصلی گوگل پلی و بخش: «پیشنهادهای اختصاصی شما»
یوتیوب:
- صفحهها و محتوای مرتبط به تبلیغ شما
شبکه نمایش گسترده گوگل:
- اپلیکیشن جیمیل
- سایر اپلیکیشنها
- نسخه موبایل سایتهای خبری، بلاگها و باقی سایتهای در سطح اینترنت