با انواع استراتژی در تبلیغات آشنا شوید
برای شروع تبلیغات هر برند یا محصولی، بهتر است ابتدا شناخت کافی نسبت به کسبوکار و اهداف تبلیغاتی خود داشته باشید و سپس متناسب با اهدافی که در نظر دارید، یک استراتژی مناسب برای شروع تبلیغ خود انتخاب کنید.
عموما، تبلیغ نیازمند یک برنامهریزی متناسب با نیازهای بازار است که منجر به ارتباط بهتر با عموم مردم میشود. این امر میتواند یا از طریق مدیا و شبکههای اجتماعی صورت پذیرد و یا در مکانهای فیزیکی مثل بیلوردهای سطح شهر.
پس به طور خلاصه، پس از سنجش نیازهای بازار و مشخص کردن اهداف و تامین بودجه مورد نیاز، تحقیقات در خصوص چینش استراتژی تبلیغات را با این هدف که توجه یک بخش مشخصی از مخاطبین را به خود جلب کنید که در نهایت تبدیل به مشتری احتمالی شما میشوند را شروع میکنید. در ادامه با انواع آنها آشنا خواهیم شد.
۱. A/B Testing
در این استراتژی تبلیغاتی، هدف از تبلیغ مشخص است اما بین چندین نوع استراتژی و محتوا، شک و تردید وجود دارد. در A/B Testing و با تغییر مداوم تبلیغات و مقایسه نتایج، یک راهکار مناسب بدست میآید که در نهایت موجب بیشتر شناخته شدن و افزایش آگاهی نسبت به برند شما میشود.
۲. Above The Line
این نوع تبلیغات در سادهترین حالت ممکن، بخش گستردهای از مخاطبین را از طریق رسانههای عمومی مورد هدف قرار میدهد. استراتژی Above the Line اولین بار در دهه ۵۰ میلادی مورد استفاده قرار گرفت اما امروزه چندان مورد استفاده نیست.
۳. Ad Tracking
استراتژی Ad Tracking مربوط به بعد از شروع تبلیغات میشود. در این روش، به طور مداوم عملکرد تبلیغ مورد بررسی قرار میگیرد. این بررسی توسط دادههایی که از شبکههای اجتماعی، رفتار مخاطبین و محتوا تهیه میشود، مورد ارزیابی قرار گرفته و متناسب با نتیجه و در صورت لزوم، تغییراتی در ساختار تبلیغ صورت میگیرد.
۴. Advertising Campaign
کمپینهای تبلیغاتی عموما برای عرضه و معرفی یک محصول یا برگزاری مراسم فروش محصول شروع میشود. قصد و هدف از این کمپینها، رساندن مجموعهای هدفمند از پیامها به مخاطبین از طریق رسانههای مختلف است.
۵. Advertising Channels
انتخاب مناسب کانالهای تبلیغاتی همیشه بسیار دشوار و مهم بوده چرا که باید شناخت کافی نسبت به مخاطبین و کسبوکار خود داشته باشید. کانالهای تبلیغاتی شامل چندین دستهبندی از جمله شبکههای مجازی، مکانهای فیزیکی و ارتباط مستقیم با مخاطب تقسیم بندی میشوند.
به عنوان مثال: تلویزیون، شبکههای اجتماعی، اینترنت، پرینت، ایمیل مستقیم، بازیها و بیلبوردهای تبلیغاتی.
۶. Advertising Copy
شامل محتوا و شعارهایی که در تبلیغات مانند پیامهای ویدیویی، متن یک موزیک و … استفاده میشوند.
۷. Advertising Jingles
ساخت یک موزیک مرتبط به یک برند و محصولی که قصد تبلیغ آن را دارید که مشخصا طراحی شده است یک پیامی را به صورت کاملا گیرا منتقل کند.
۸. Attribution Marketing
عموما مربوط به رویدادها و مراسمهایی میشود که به جهت معرفی بیشتر برند برگزار میشوند و در نهایت منجر به جلب مشتریان جدید و افزایش وفاداری مشتریان سابق میشود.
۹. Augmented Reality
استفاده از واقعیت افزوده در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از شرکتها بوده است. در Augmented Reality معمولا در کنار استفاده از تبلیغات فیزیکی، با استفاده از دستگاههای هوشمند میتوانید محتوای مجازیای که شامل اطلاعات بسری بیشتری در مورد محصول است را اختیار بیننده قرار دهید.
۱۰. Behavioral Targeting
با هدفگذاری رفتاری به کمک دادههای موجود و بررسی دقیق آنها، میتوان رفتار مخاطب را شناسایی و به طبع آن به صورت دقیقتر روی دستهبندی مشخصی از مخاطبین تمرکز کرد.
۱۱. Below The Line
در نوع Below The Line به صورت مستقیم یک بازار خاص را مورد هدف قرار میدهید. به عنوان مثال ارسال ایمیل برای یک بخش مشخص از کاربران و مشتریان کنونی خود.
۱۲. Brand Awareness
در استراتژی Brand Awareness، هدف اصلی فروش بیشتر محصول یا کسب مشتری نیست. هدف تنها آگاهسازی عموم مردم از وجود نام برند شما و بیشتر شناخته شدن است که در نهایت ممکن است مشتریان احتمالی جدیدی به کسبوکار شما برساند.
۱۳. Call To Action
در استراتژی Call To Action، هدف برقراری ارتباط بیشتر با کاربر است. به عنوان مثال استفاده از عباراتی همانند: «هم اکنون تماس بگیرید» و یا «یک رنگ از محصول را انتخاب کنید». این عمل در نهایت باعث افزایش CTR یا نرخ کلیک به سمت صفحه محصول شما میشود.
۱۴. Cause Marketing
در استراتژی Cause Marketing، محصولی فروخته نمیشود و بیشتر به جهت نمایش ارزشهای شرکت شما است. به عنوان مثال حمایت مالی از یک رویداد که عموما هم ممکن است مرتبط با کسبوکار شما نباشد و صرفا جهت به نمایش گذاشتن اعتبار کسبوکار شما است.
۱۵. Celebrity Branding
یکی از رایجترین استراتژیهای این روزاهای دنیای تکنولوزی ارائه تبلیغات از طریق افراد مشهور رسانه است. که میتوانند محصول یا سرویس شما را به افراد بیشتری معرفی کند.
۱۶. Comparative Advertising
در این استراتژی شما مستقیما با رقیب خود وارد یک بازی و رقابت میشوید. محصول خود را با سایر رقبا از نظر ویژگیهای برتری که دارد مقایسه میکنید و با جلب اطمینان مخاطبین، مشتریان بیشتری از محصول شما استفاده میکنند.
۱۷. Contextual Advertising
استراتژی Contextual Advertising، قرار دادن تبلیغات به صورت مستقیم در اپلیکیشنها و وبسایتها را شامل میشود.
۱۸. Copy Testing
در این استراتژی، هدف بررسی میزان تاثیرگذار بودن تبلیغات شما روی مشتریان است. برای سنجش اینکه چقدر تبلیغات و برند شما در خاطر مشتریان مانده، سوالاتی راجع به یک تبلیغی که قبلا به کاربر نشان داده شده است پرسیده میشود و نتیجه آن مورد بررسی قرار میگیرد.
۱۹. Coupons
ارائه کد تخفیف برای جذب رضایت بیشتر مشتری از جمله استراتژیهای مهم در دنیای تبلیغات است.
۲۰. Direct Marketing
جذب مستقیم مشتریان به صورت ارسال کاتالوگ محصولات به صندوق پستی آنها یا ارسال کد تخفیف به شخص و مشتری.
۲۱. Drip Marketing
در این استراتژی، برای هر کاربر هدفگذاری مشخصی جهت نمایش مجموعهای از تبلیغات صورت میگیرد و هدف از این کار اطمینان از انتقال کامل و واضح پیام است.
۲۲. Event Marketing
حمایت مالی در رویدادهای خاص و مرتبط به کسبوکار شما. هدف از این کار بیشتر جذب مشتریان جدید است.
۲۳. Giveaways
هدیه دادن از محصولات کسبوکار خود به عموم کاربران که در نهایت میتواند باعث افزایش توجه نسبت به برند شما شود، مهمترین رکن استراتژی Giveaways در تبلیغات است.
۲۴. Influencer Marketing
شناسایی اینفلوئنسرها و افراد تاثیرگذار در حوزههای مختلف و برقراری ارتباط با آنها به منظور همکاری جهت معرفی و تبلیغ محصول شما بین مخاطبان خود.
۲۵. Informative Advertising
ارائه اطلاعات و تاریخچهای از چگونگی تولید محصول یا شکلگیری شرکت خود به منظور ایجاد اعتماد و اطمینان خاطر بین مشتریان.
۲۶. Interactive Advertising
تبلیغاتی که عموما تعامل بیشتری با کاربر برقرار کنند قطعا تاثیر بیشتری دارند. به عنوان مثال تبلیغ شما در یک بازی کامپیوتری ارتباط بیشتری با کاربران در مقایسه با یک ویدیو ساده ایجاد میکند.
۲۷. Interruption Marketing
قطع کردن جریان یک ویدیو، بازی یا اپلیکیشن و پخش تبلیغ شما استراتژیای است که در Interruption Marketing از آن پیروی میشود و هنوز هم کاربرد دارد. همانند پخش یک تبلیغ ویدیویی به هنگام پخش یک فیلم تلویزیونی، ویدیو یوتیوب یا میان یک بازی.
۲۸. Long Format Advertising
تبلیغاتی که از حد معمول طولانیتر هستند، مانند ساخت یک موزیک ویدیو به گونهای که معرف محصول شما باید. حال با استفاده از جلوههای ویژه یا هر تکنولوژی دیگری.
۲۹: Mass Media
استفاده از رسانههای جمعی همانند تلویزیون یا روزنامه که هدف، بخش وسیعی از افراد جامعه است.
۳۰: Native Advertising
تبلیغاتی که به عنوان مثال در ابتدای یک ویدیو پخش میشوند و از قبل به شما اطلاع داده میشود. به این نوع تبلیغات، “Paid Advertisement” نیز میگویند.